Scott Speed dělal řidičský průkaz na třikrát

Daniel Šupa, 31. března 2005, 22:06 Google+

Mladý Američan patří mezi horké favority nového šampionátu a v posledním testu byl nejrychlejší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Speed, Scott

Speed, Scott | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Sám sebe vidí favoritem, ale připouští, že mu soupeři určitě nedají ani metr dráhy zdarma. Za své hlavní protivníky bere Kovalainena a Pantana. „Vůz je myslím docela dobrý, takže se na závodění s ním těším, i když přiznávám, že jsem si již zvykl na silnější vozy z IRL a F1.“

Pro letošní sezonu si žádnou speciální fyzickou terapii nepředepsal, ale fyzickou kondici rozhodně podle svých slov nepodcenil.

Speed zazářil při nedávném testu s týmem F1 Red Bull a získal superlicenci. Cesta do Formule 1 se mu výrazně přiblížila, důležité je úspěšně zvládnout letošní rok. „Mým letošním cílem je titul šampiona.“

Jeho zatím nejlepším zážitkem na závodní dráze bylo první kolo v monopostu F1. Ambice Američanovi také nechybí. „V dalších pěti letech bych měl získat titul šampiona F1 s týmem Red Bull.“ Vzory mu byli Ayrton Senna a Michael Schumacher.

Naděje juniorského programu Red Bull potvrdil svoji rychlost a cit pro vůz, ale řidičský průkaz získal až na třetí pokus. „Teorii jsem dělal 3krát, ale jízdy jsem zvládl na poprvé,“ uvádí vše na pravou míru jezdec.


Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Scott Speed dělal řidičský průkaz na třikrát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Domingueze nahradí Bjorn Wirdheim - anotační foto

Domingueze nahradí Bjorn Wirdheim

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud