Enge skončil těsně před cílem

ar1, 4. října 2004, 14:39 Google+

Tomáši Engemu při premiérovém závodu IRL v Kalifornii chybělo pouhých šest kol do cíle, když jeho účinkování ukončila havárie.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Shawn Payne/IRL

Sdílejte článek

Český jezdec týmu Patrick Racing byl nakonec klasifikován na 16. místě, což znamená zisk čtrnácti mistrovských bodů.

Závod v Kalifornii byl vypsán na 400 mil což znamenalo 200 kol. Enge si proti kvalifikaci na startu polepšil o jedno místo na 18. pozici, protože na startu chyběl Darren Manning, který v sobotní kvalifikaci havaroval a lékaři mu start nedoporučili. Český jezdec si musel zvyknout na odlišný styl závodění, protože při závodech na oválech je vedle sebe často několik jezdců, což na klasických okruzích nastává pouze na startu. Enge se s těmito nástrahami dokázal za pomoci spottera Al Unsera juniora, který mu hlásí pozice ostatních vozů, vyrovnat a v průběhu závodu se pohyboval mezi 16. až 20. místem. V prvních třech čtvrtinách závodu došlo pouze k jedné žluté fázi, kdy na trať vyjel zpomalovací vůz, o to dramatičtější byl ale závěr závodu. V poslední čtvrtině došlo ke čtyřem žlutým fázím, ta poslední byla bohužel způsobena Engeho nehodou. Liberecký rodák ztratil pouhých šest kol před cílem kontrolu nad vozem a narazil do bariéry, do jeho vozu ještě navíc narazil jeho někdejší týmový kolega z týmu mySAP.com Tomas Scheckter. Pro oba jezdce tím závod skončil, přesto byli klasifikováni na 16. resp. 15. místě. Enge i Scheckter se poté podrobili preventivnímu vyšetření, naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

V průběhu závodu se 23x změnilo pořadí na čele závodu, kde se vystřídalo šest jezdců. Z triumfu se nakonec radoval Adrian Fernandez, největší důvod k úsměvu měl ale druhý Tony Kanaan, který si definitivně zajistil letošní titul šampiona. Enge je se ziskem 14 bodů na 29. místě průběžného pořadí.

BPA sports marketing, a.s. a www.tomas-enge.cz
Foto: IRL
Vytisknout

Diskuze: Enge skončil těsně před cílem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fernandéz, Adrián

Fontana: Fernandez vítězí, Kanaan novým šampiónem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud