Liuzzi na pole, Enge opět ve druhé řadě

ar1, 24. července 2004, 13:38 Google+

Tomáš Enge z týmu ma-con Dark Dog Charouz odstartuje do závodu F3000 na Hockenheimu ze druhé řady, když v dnešní kvalifikaci zajel čtvrtý čas. Týmový kolega Tony Schmidt skončil osmý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Ma-Con Engineering

Sdílejte článek

Hockenheim přivítal aktéry Mezinárodního šampionátu FIA F3000 velmi teplým počasím, teplota vzduchu překročila 30 °C. Enge se musel vyrovnat s komplikovanější přípravou na kvalifikaci, když vadná sada pneumatik znesnadnila volný trénink. I přes tuto nevýhodu byl český jezdec v kvalifikaci ve hře o první řadu, na kterou mu chybělo pouhým osm setin sekundy. Pole position získal vedoucí jezdec šampionátu Vitantonio Liuzzi.

Tomáš Enge: „Naši přípravu na kvalifikaci narušila vadná sada pneumatik ve volném tréninku, ačkoliv jsme měnili nastavení, vůz se nechoval dobře. Měli jsme podezření, že to může být pneumatikami a to se také v kvalifikaci potvrdilo. Kvalifikace byla opět velmi těsná a s výsledkem nejsem zcela spokojen, chybělo nám necelých osm setin na první řadu. Vůz byl docela dobrý, ale nebylo to úplně ono. Každopádně stále máme solidní výchozí pozici do zítřejšího závodu a určitě je šance dostat se na stupně vítězů. Uvidíme, jaké bude počasí, dnes bylo velmi teplo. Zítra by mělo být o něco chladněji, možná tomu bude třeba přizpůsobit nastavení, ale to se ukáže až před startem.“

Marian Hamprecht, šéf týmu: „Z dnešních výsledků mám smíšené pocity. Druhá a čtvrtá řada není z jednoho pohledu špatná, ale na druhou stranu opět můžeme říci, že jsme mohli dopadnout lépe. Tomáš měl ve volném tréninku problém s pneumatikami, takže jsme se nemohli ideálně připravit na kvalifikaci. I přesto jsme mohli dosáhnout na první řadu, bohužel Tomášovi se na rozdíl od prvních tří jezdců nepovedlo, bráno podle sektorů, ideální kolo. Podle zkušeností z minulých závodů máme pořád šanci na stupně vítězů, což je také náš cíl. Rádi bychom opět bodovali s oběma jezdci a pokud Tomáš získá o dva body více než Doornbos, o bod více než Giammaria a skončí před Friesacherem, měl by se posunout na třetí místo. A tuto příčku chceme potvrdit i v hodnocení týmů.

BPA sport marketing, a.s.
www.tomas-enge.cz

Vytisknout

Diskuze: Liuzzi na pole, Enge opět ve druhé řadě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Tracy i ve Vancouveru zatím nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud