Texas: Kanaan vyhrál v nočním Texasu

ar1, 13. června 2004, 23:47 Google+

V přestrojení za místního kovboje převzal cenu vítěze letošního ročníku Bombardier 500k Tony Kanaan, jenž v sobotu zaslouženě pokořil noční ovál v Texasu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Kanaan, která do závodu odstartoval z vnitřní strany druhé řady startovního pole vedl závod dlouhých 145 kol. T7m Andretti Green Racing získal své double poté, co Kanaanův týmový kolega Dario Franchitti dojel za vítězem o 0,2578s ne druhé pozici.

Tento závod nebyl na ovále v Texas Motor Speedway zcela nejdramatičtějším, ale proběhlo zde v průběhu závodu 14 změn ve vedení s devíti jezdci. Jelo se kolo na kolo.

Kanaan vyhrál letos podruhé, ale poprvé na superspeedway, tedy na superrychlým oválu. Kanaan tak stanul po pěti závodech v čele průběžného pořadí s 210 body. Příští závod se pojede 26. června jako SunTrust Indy Challenge na ovále Richmond International Raceway.

Alex Barron, jenž startoval z 22. pozice po špatné kvalifikaci s problémem převodovky, dokončil závod na pěkném třetím místě. To opět dokazuje, jak jsou závodu IRL vyrovnané a s šancí i pro jezdce ze zadních pozic na startu.

Sam Hornish jr., jezdec který vyhrál úvodní závod sezóny v Homestead dojel čtvrtý a nováček seriálu Adrian Fernandez získal pátou příčku.

Kanaan vyhrál letos v březnu ve Phoenix International Raceway, v tomto nočním závodě jel stále do pátého místa.

Buddy Rice, vítěz nedávného závodu 500 mil Indianapolisu, vedl závod v sedmi klech. 170 kol se držel s vedoucími jezdci, avšak ve 180. kole se dotkl s jeho vozem Darren Manning, což mu v zatáčce č. 3 způsobilo nehodu. Manning mohl pokračovat dále a nakonec se umístil na osmé pozici.

Adrian Fernandez se zapletl do nehody s vozem Scotta Dixona, která také musel závod vzdát.

Vytisknout

Diskuze: Texas: Kanaan vyhrál v nočním Texasu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Kristensen pošesté vyhrál Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud