Pohled do věštící koule

Start sezóny ChampCar je již za dveřmi, jezdecké pole je již také téměř kompletně známé, pojďme se tedy podívat jaké týmy do letošní sezóny nastoupí a co se od nich dá očekávat.

Forsythe Racing

Paul Tracy - Lola - Ford - Indeck
Patrick Carpentier - Lola - Ford - Indeck
Rodolfo Lavin - Lola - Ford - Corona

Gerry Forsythe letos svůj tým rozšířil celkem na tři vozy, kdy k loňským dvoum kanaďanům přidal mexičana Rodolfo Lavina. Lavin, který s sebou přináší značný sponzorský příspěvek od mexického pivovaru Corona, tak dostane k dispozici velmi kvalitní vůz a mohl by ukázat že si podporu od Corony zaslouží.

Paul Tracy bude i letos jednoznačně patřit k aspirantům na titul. Forsythe sice přišel o titulního sponzora, ale osazení týmu se nezměnilo a tak by stále jeho vůz měl patřit ke špičkově připraveným. Patrick Carpentier málem přišel o svoje místo v týmu, ale nakonec se Forsythe rozhodl nasadit i třetí vůz pro něj. Určitě bude mít také k dispozici kvalitní vůz, ale jeho výkony v minulých sezónách byly příliš nevyrovnané na to, aby byl jasným kandidátem na titul.


Newman-Haas Racing

Bruno Junqueira - Lola - Ford - Pacificare
Sebastien Bourdais - Lola - Ford - McDonalds

Tým známého herce Paula Newmana a Carla Haase nastupuje letos v prakticky nezměněné podobě, pouze na Bourdaisově voze nahradil McDonalds lońského titulního sponzora - farmaceutickou společnost Eli Lilly.

Junqueira se bude určitě letos chtít vyvarovat chyb, které ho loni zřejmě stály titul, a vzhledem k tomu, že má stále k dispozici jeden z nejlepších vozů, je jasným kandidátem na titul. Bourdais předvedl loni ještě více nováčkovských chyb, a myslím že přes zimu měl dostatek času o nich přemýšlet. Sebastien je rychlý jezdec, avšak někdy až příliš. Pokud si bude počínat jako "mazák", podle mne má šanci zařadit se do boje o titul.


Rocketsport Racing
Alex Tagliani - Lola - Ford - Johson Controls
Nelson Phillipe - Lola - Ford - Lease Plan

Tým jednoho ze spolumajitelů série Paula Gentilozziho se letos také rozrostl, a to o mladého (teprve 17-ti letého) francouze Nelsona Phillipa. Uvidíme jak si povede ve své nováčkovské sezóně, avšak má k dispozici poměrně dobrý vůz, tým již má z loňska nějaké zkušenosti a při prvních testech si Phillipe nevedl také špatně.

Alex Tagliani je již veteránem série a mohl by i patřit ke kandidátům na titul. Pokud dokážou v týmu Rocketsport zužitkovat zkušenosti z loňska a ještě se přidá i trocha štěstí, tak proč ne...


PKV Racing
Jimmy Vasser - Lola - Ford - NII Holdings
Roberto Gonzalez - Lola - Ford - NII Holdings

Tento tým prošel přes zimu poměrně velkou obměnou - odešel Craig Pollock, avšak jeho místo zaujal Dan Petit (takže "P" v názvu mohlo zůstat) a novým spolumajitelem se stal Jimmy Vasser. Ten se stal také jedním z jezdců. Druhé místo zaujal Mexičan Roberto Gonzalez, jehož hlavní předností je zřejmě silná finanční podpora od NII Holdings (Nextel Mexico). Vozy týmu PKV Racing se však velice vyvedly a jejich zbarvení patří k nejlepším a nejnápaditějším v celém startovním poli.

Jimmy Vasser bude mít letos znovu k dispozici Lolu, a poměrně kvalitní týmové zázemí, a tak bychom od něj pravděpodobně mohli očekávat lepší výsledky než v loňské sezóně. Nevím co čekat od Roberta Gonzaleze, ve svých dvou loňských startech toho moc nepředvedl, ale alespoň nezpůsobil žádnou havárii. Možná se po odjetí několika závodů dostane do tempa.


Team Herdez
Mario Dominguez - Lola - Ford - Herdez
Ryan Hunter-Reay - Lola - Ford - Herdez

Tým Herdez by se mohl stát příjemným překvapením letošní sezóny. Mario Dominguez se toho jistě loni hodně naučil od zkušeného týmového kolegy Roberto Morena, zklidnil svoji jízdu a pokud dokáže udržet nastoupený trend, mohl by v letošním roce zúročit talent a získané zkušenosti. Team Herdez má dostatečně dobré zázemí na to, aby mu připravil kvalitní vůz.

Jeho týmovým kolegou je pro letošní rok vycházející americká formulová hvězda, Ryan Hunter-Reay. Loni se v týmu American Spirit spíše trápil a snažil se naučit se co nejvíce o ChampCar, avšak nakonec předvedl nádherné vítězství v Austrálii. Letos bude mít k dispozici kvalitnější a zřejmě rychlejší vůz, se kterým by si mohl dojet i pro další vítězství.

Pokračování brzy...

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu