Wheldon a Kanaan odstartují z 1. řady

ar1, 21. března 2004, 05:27 Google+

Všichni čtyři jezdci týmu Andretti Green Racing se vešli do první devítky na zítřejší startovní rošt Copper World Indy 200.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Kvalifikaci vyhrál Dan Wheldon a získal tak první Pole position pro tým Michaela Andrettiho. Svůj triumf získal po zajetí kola na mílovém ovále Phoenix International Raceway v čase 20,5974s. Pro nováčka roku 2003 je to tak vlastně první Pole. Loni debutoval ve třetím závodě sezony v japonském Motegi.

Jeho kolega z týmu Tony Kanaan zajel druhý nejrychlejší čas a odstartuje tak po boku svého mladšího kolegy. Čas Tonyho Kanaana je 20,6551s.

”Je to skvělé pro tým,” říká Wheldon, jehož zatím nejlepší startovní pozice byla loni v California Speedway. ”Tony mě velmi na tomto krátkém ovále pomohl, jako I Dario a Bryan.” ”Společně s těmito zkušenými jezdci byla moje práce o trochu snazší. Občas mi pomohli s nastavením. Celkově je to skvělý výsledek pro náš tým.”

Franchitti s vozem stejného týmu Dallara Honda, jenž měl čas 20,8229s bude startovat ze sedmé pozice. Jeho další týmový kolega Bryan Herta s časem 20,9227s obsadil devátou pozici. Celkově velmi výhodná pozice týmu veterána Michaela Andrettiho.

”Jsem pyšný na celý tým a na to jak pracovali,” řekl někdejší jezdec a nyní již jen majitel týmu Michael Andretti. ”Snažili jsme se o to ze všech sil, teď záleží, jak dopadne závod.”

Je to podruhé, co jezdci týmu Andretti Green Racing obsadili první dvě pozice na startu a po dvanácté v historii IRL IndyCar.

Zajímavé je že ve druhé řadě uvidíme na třetí pozici Helia Castronevese a na čtvrté pozici jeho týmového kolegy Sama Hornish juniora. Třetí řadu obsadili další týmoví kolegové Scott Dixon a Tomas Scheckter z týmu Target Chip Ganassi.

Nováček seriálu Adrian Fernandez odstartuje ze třinácté pozice.


Vytisknout

Diskuze: Wheldon a Kanaan odstartují z 1. řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Castroneves v čele tabulky 2. tréninku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud