Kristensen nejrychlejší

Karel Bařina, 20. května 2006, 13:55 Google+

Oschersleben, kvalifikace: Tom Kristensen odstartuje z pole-position do zítřejšího závodu na německém okruhu. Audi získalo převahu nad Mercedesem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: www.auto-news.cz | Tomáš Musil

Sdílejte článek

Z první části kvalifikace nepostoupili La Rosa, Mücke, Lauda, Stoddart, Ickxx a Tielemans. Nakonec až 14. skončil Jean Alesi. La Rosa se pokusil jeho čas překonat, ale ve svém ostrém kole chyboval a neuspěl.

Druhá část kvalifkace byla podstatně dramatičtější a účast v silné osmičce si vybojovali Green, Spengler, Schneider, Tomczyk, Häkkïnen, Stippler, Kristensen a Frentzen. Výrazně zrychlil především Alesi, ale na účast ve finále jeho čas nestačil. Zklamaní byli také Schneider a Abt.

Boj o pole-position zahájili nejrychlejšími časy Green a Häkkinen. Greena těsně překonal Kristensen. Häkkinen se propadl na konec tabulky, ale zajel několik rychlých kol po sobě a vrátil se na 4. příčku. Kromě Kristensena a Greena se před něj dostal pouze Spengler.

Nejsmutnějším mužem byl nakonec Mattias Eström, který přes dobrou formu Audi po několika drobných jezdeckých chybách těsně nepostoupil do závěrečné části kvalifikace. Spokojený může být jeho rakouský jmenovec Lauda, který tentokrát porazil obě závodnické zástupkyně něžného pohlaví.

Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Kristensen nejrychlejší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Audi dopoledne drtilo Mercedes

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud