Co říkají na nová pravidla mocní?

iM2, 4. srpna 2009, 14:51 Google+

Co říkají tři z těch nejpovolanějších na nové předpisy, které v DTM začnou platit již od příští sezony. Čtěte vyjádření Hanse Wernera Aufrechta, Norberta Hauga a Dr. Wolfganga Ullricha.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Haug - Ullrich

Haug - Ullrich | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Hans Werner Aufrecht (předseda, ITR e.V.):
V aktuální sezoně můžeme zatím vidět napínavé závody, ve kterých proti sobě nastupují dvě značky, Audi a Mercedes-Benz. Také naše pravidlo ohledně vah přidělovaných rychlejším jezdců prospívají zajímavosti závodů. Společně s DMSB vítám rozhodnutí, které zakazuje vývoj zbytečně drahých zlepšení pro rok 2010 a z finančních důvodů se bude startovat s letošními vozy i příští rok. To nám umožňuje se již teď zaměřit na plánování následující sezony. Díky tomuto rozhodnutí máme dostatek času na vymyšlení nových pravidel platných od roku 2011.


Norbert Haug (šéf motorsportu značky Mercedes-Benz):
Oba výrobci byli tomuto zmrazení techniky nakloněni a s návrhy společností DMSB a ITR souhlasily a podporovaly je. Například jsme jednali s generálním sekretářem DMSB, Christianem Schachtem, prezidentem DMSB, Torstenem Johnem, stejně tak jako s šéfem ITR, Hansem Wernerem Aufrechtem. V DTM nebudeme o zlepšeních jednat, my je budeme zavádět! Tato opatření šetří peníze a nabízejí našim zákazníkům a divákům ty nejlepší závody cestovních vozů na nejvyšší úrovni.


Dr. Wolfgang Ullrich (šéf motorsportu značky Audi):

To, že jsou od roku 2011 v plánu úplně nové předpisy, by mohlo ulehčit vstup do DTM novým automobilkám. Zmrazení stávající techniky pro rok 2010 je absolutně správné, je to dobrý krok ke snížení nákladů. DTM bylo v této oblasti opravdu náročné, což v době hospodářské krize nebylo ideální. DMSB, ITR, Mercedes-Benz a Audi začaly společně pracovat na tom, aby našly toto řešení, ze kterého budou profitovat i fandové. Už teď je jasné, že startovní pole bude v příští sezoně vypadat podobně jako v té letošní.
Vytisknout

Diskuze: Co říkají na nová pravidla mocní?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Lamborghini Murciélago LP6760 R-SV odhaleno

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud