IRL 2004 Preview

Michal Schmoranzer, 22. února 2004, 20:15 Google+

Neskutečně rychle se k nám blíží další ročník americké série IRL IndyCar

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Na letošní sezonu se budou upírat oči miliony příznivců po celém světě. Každým rokem popularita této soutěže stoupá a i letos se dá očekávat, že se najde mnoho nových příznivců. Proč bude letošní sezona tak bedlivě "střežena"?

IRL zná každý hlavně kvůli své nebezpečnosti.Jen v minulém roce se podařilo vzlétnout do vzduchu několika jezdcům. Mario Andretti, Dan Wheldon a Helio Castroneves měli štěstí. O dost hůře dopadl Kenny Brack, který si ze své nehody v Texasu odnesl mnohé zlomeniny. Po závodní sezoně se po světě roznesla zpráva o smrti mladého Tonyho Renny, který zemřel při nehodě v Indianapolis 23.října 2003.

Nejen tyto nebezpečné momenty, při kterých milionům diváků na světě tuhne krev v žilách přitahují diváky. Jak uplynulý rok ukázal, IRL se stala nejvyrovnanější formulovou sérií na světě. Vždyť ještě před startem posledního závodu mělo šanci na titul pět jezdců. Sam Hornish jr., Helio Castroneves, Tony Kanaan, Gil deFerran a Scott Dixon, který si přiklonil paní štěstěnu na svou stranu.

Dalším velkým trumfem je velmi prestižní závod Indy500. Pojede se no dvou nových oválech v Las Vegas a v Milwaukee.

Na startu prvního závodu v Homesteadu se objeví i noví závodníci. Darren Manning, který nahradil tragicky zesnulého Tonyho Rennu v mistrovském týmu Ganassi Racing. Dále vítěz Infiniti ProSeries angličan Mark Taylor, který se objeví po boku Thomase Schecktera v týmu Panther Racing a
Dario Franchitti se vrací do seriálu po nehodě na svém motocyklu.

IRL také zaznamenala odchod roku a přestup roku. Odchází legenda série CART a dvojnásobný vítěz CART Gil deFerran. Jeho místo u týmu Rogera Penskeho obsadil dvojnásobný šampion IRL Sam Hornish jr., který tak dostal obrovskou šanci vyhrát titul.

Sezona 2004 bude velmi napínavá a vyrovnaná. Mým favoritem na zisk titulu je Sam Hornish jr., který bude mít k dispozici jeden z nejlepších vozů startovního pole.

První závod se pojede již příští týden, tedy 29.2 2004 v Homesteadu
Vytisknout

Diskuze: IRL 2004 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ray Mallock Limited dalším novým týmem - anotační foto

Ray Mallock Limited dalším novým týmem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud