Možnost návratu Surfers Paradise stále žije

iM3, 22. října 2009, 18:26 Google+

Nádherný závod uprostřed města Gold Coast byl perlou série IndyCar a posléze CART. Současná série IndyCar se snaží o návrat městského okruhu do kalendáře, v letošním roce k dohodě nedošlo, ale do roku 2010 je vzhlíženo s optimismem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Problémem předchozích jednání byl termín a finanční náležitosti. IndyCar nahradil šampionát A1 Grand Prix, ale ten se po skončení sezóny ocitl ve finanční tísni a byl nucen odvolat závod v Surfers Paradise, která se měl konat již tento týden. Místo toho se divákům představí závody cestovních automobilů SuperGP.

Tiskový mluvčí IndyCar John Griffin uvedl, že série neupustila od svých plánů závodit v Austrálii. Samozřejmě musejí být splněny určité požadavky. „Chceme aby utržené peníze pokryly náklady na cestu do Austrálie a přesun materiálu.“

Ve zkratce řečeno, IndyCar nepojede k protinožcům s vědomím, že ji to bude stát obrovské množství peněz. Zatímco závody na severoamerickém kontinentu vycházejí na 3 až 5 milionů dolarů, v Austrálii by se částka vyšplhala na číslo 20 milionů dolarů.

Pak je podle Griffina třeba doladit termín pořádání. Říjen je pro sérii neakceptovatelný. „Sezónu chceme ukončovat na území Spojených států.“ V úvahu tak připadá začátek sezóny, tak jak tomu bylo v letech 1991 – 1997. Poté se termín přesunul na podzim.
Vytisknout

Diskuze: Možnost návratu Surfers Paradise stále žije

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

FIA GT se vrací do Brna, uvidíme MS!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud