Power: Long Beach je velká neznámá

iM3, 15. dubna 2009, 20:31 Google+

Tento víkend je na pořadí druhý podnik letošní sezóny. Série IndyCar se poprvé v historii podívá do města Long Beach, na slavném městském okruhu monoposty Dallara ještě nikdy nezávodily.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Power, Will

Power, Will | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Will Power, jenž v Long Beach startoval v šampionátu Champ Car, je přesvědčen, že jízda s dallarou bude mnohem náročnější. Power vyhrál loňský podnik s monopostem Panoz. Z dosavadních zkušeností usuzuje, že týmy bývalé série Champ Car mohou mít výhodu.

„Očekávám o tři až čtyři desetiny pomalejší časy na kolo než vloni. Pro současné vozy to bude zcela jiný příběh,“ uvedl Power.

„V Champ Car jsme měli push-to-pass, které nám umožňovalo na pár vteřin zvýšit výkon motoru a předjet soupeře. Díky tomu jsme neměli žádné problémy. Teď to bude asi trochu náročnější. Jediné místo, kde se dá předjíždět, je cílová rovinka před první zatáčkou,“ pokračoval nový muž stáje Penske Racing.

Long Beach je jedna z nejnáročnějších tratí, úzká dráha s minimem únikových zón a výjezdy ze zatáček těsně podél zdí. To je charakteristika amerického okruhu na nějž v minulosti zavítaly i monoposty F1.

Power taktéž přikládá velkou roli pneumatikám. „Různá směs pneumatik se bude v Long Beach chovat naprosto jinak,“ míní Australan. „Máme před sebou velkou neznámou. Budou pneumatiky rychle odcházet, budou mít výbornou přilnavost? Rozhodně je důležité najít zlatou střední cestu. Pravděpodobně bude některá auta lepší v kvalifikaci než v závodě, a zase naopak.“
Vytisknout

Diskuze: Power: Long Beach je velká neznámá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Druhý den střídá Jarvise Scheider

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud