Pantano šampionem GP2, ale co dál?

Daniel Šupa, 13. září 2008, 21:29 Google+

Vrstevník českého jezdce Tomáše Engeho dosáhl cený triumf, být mladší a bez zkušenosti v F1, určitě by dostal šanci u některé její stáje. Pantanova situace je však proti juniorům svízelnější. O řadu let.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pantano, Giorgio

Pantano, Giorgio | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Pantano těžil v letošní mistrovské sezoně zcela určitě ze svých letitých zkušeností a v úvodu zajížděl stálé a bodově vysoko hodnocené výsledky. Výborným byl zvláště v kvalifikacích, které však až příliš často končily kolizemi, haváriemi nebo chybami.

Podobně jako di Grassi a Grosjean stanul třikrát na stupni pro vítěze. Rozhodovalo však v boji o titul to, že vítězil vždy v prvním, bodově lépe hodnoceném závodě. Závěr sezony se mu nicméně přes stálou rychlost prezentovanou v kvalifikaci nevydařil a jen díky podobné nekonzistentnosti svých soupeřů vydržel jeho tenčící se náskok až k titulu.

Přesto nepředváděl o nic horší výkony, než loni Timo Glock, který získal angažmá ve formuli 1 u Toyoty a zdá se, že se tam etabloval.

Podaří se Pantanovi podobný krok na cestě zpět do nejvyšší úrovně automobilového sportu? Glock totiž také napoprvé v F1 neuspěl, nicméně proti Italovi hovoří především jeho věk a chtělo to zřejmě i více suverénní závěr sezony...

Vytisknout

Diskuze: Pantano šampionem GP2, ale co dál?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pantano, Giorgio

1. Itálie: Pantano v hloubi pole, ale mistrem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud