Enge bude testovat vůz týmu Dale Coyne Racing

ar1, 11. listopadu 2003, 11:42 Google+

Tomáše Engeho čekají od 13.-14. listopadu testy vozu týmu Dale Coyne Racing, které proběhnou v Sebringu na Floridě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Pro Engeho nepůjde první kontakt s týmem, v jeho barvách měl nastoupit již v posledním závodu letošního šampionátu Champ Car ve Fontaně, který však musel být kvůli ničivým požárům v nedalekém okolí závodiště zrušen. Právě ve Fontaně již ale proběhlo tvarování sedačky a seznámení s týmem. Nyní čekají na českého jezdce dva dny testovacích jízd, které proběhnou 13.-14. listopadu.

Tomáš Enge: „Nemusím říkat, že se na jízdu s formulí nesmírně těším. Okruh v Sebringu znám ze startů v ALMS a docela se mi tam dařilo. Sice jde o klasický okruh, ale jeho povrch je dost nerovný a tím se blíží městským tratím. To z něj dělá ideální místo pro test, jelikož většina závodů Champ Car se jezdí na tomto typu okruhů. Výkon motoru se blíží formuli 1, vůz je však o něco těžší. Sekvenční převodovka se ovládá pákou vedle volantu a nejsou tam žádní elektroničtí pomocníci jako v F1, o to důležitější je role jezdce. Tým Dale Coyne Racing bude testovat se dvěma vozy, takže budu mít nějaké srovnání, ale zároveň doufám, že v Sebringu budou i další týmy, abych mohl získat přesnější obrázek.“


I přes testy v Americe by Enge neměl chybět na Setkání mistrů v Sosnové, kde proběhne exhibiční zakončení letošní sezony rallye.

www.tomas-enge.com
Vytisknout

Diskuze: Enge bude testovat vůz týmu Dale Coyne Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Le Mans 1000: Audi vítězem premiéry - anotační foto

Le Mans 1000: Audi vítězem premiéry

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud