Le Mans 1000: Audi vítězem premiéry

Daniel Šupa, 9. listopadu 2003, 23:07 Google+

Audi R8 stáje Team Goh zvítězilo dle očekávání v dnešní premiéře nového evropského seriálu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jeho posádku tvořila dvojice Tom Kristensen a Seiji Ara. Kristensen zvítězil v Le Mans již po šesté. Pětkrát vyhrál legendární závod na 24 hodin a dnes si připsal další vítězství, tentokrát na zkráceném okruhu.

Začátek závodu provázel déšť a velmi chladné počasí. Následkem těchto komplikovaných podmínek došlo k mnoha smykům a nehodám, jež výrazně redukovaly startovní pole.

Nejlepší vůz byl nakonec v cíli odmávnut již po 900 kilometrech. Nový seriál má dvě omezení trvání závodu, buď dokončení 1000 kilometrů prvním vozem a nebo dosáhnutí 6 hodin. Díky dešti byla šachovnice pozvednuta uplynutím časového intervalu.

Se ztrátou 3 kol projeli cílem na druhé pozici Bourdais / Sarrazin / Lagorce s vozem Courage C65, kteří zvítězili ve třídě LMP675. Na stupních vítězů doplnila zmíněné posádky dvojice Lammers / Wallace, kteří startovali s prototypem Dome Judd a byli po většinu závodu těsně za francouzským vozem.

Třídu GTS vyhrála dvě Ferrari stáje Veloqx, přestože v úvodu vedl Chrysler Viper týmu Larbre. Rychlejší byli z obou posádek s vozy F550 Maranello Davies / Turner, následovali je se ztrátou kola Sugden a Kox. Chrysler nakonec skončil na pozici třetí.

Ve třídě GT se utkaly o vítězství známé týmy Cirtek a Freisinger s vozy Ferrari a Porsche. Po šesti hodinách byla o 14 vteřin úspěšnější maranellská značka, ale vítězství si zasloužilo Porsche týmu PK Sport, které vedlo po celý závod, aby o něj v závěru přišlo defektem pneumatiky.

Vytisknout

Diskuze: Le Mans 1000: Audi vítězem premiéry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Šampion Champ Car se představí v Le Mans - anotační foto

Šampion Champ Car se představí v Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud