Target Chip Ganassi Racing 2008 Preview

iM3, 26. března 2008, 08:00 Google+

SEASON PREVIEW: Legendární stáj Chipa Ganassiho je v posledních dvou letech pravidelným kandidátem na titul šampióna. Pokud se na konci roku neraduje závodník sedící v červenobílém monopostu sponzorovaný dlouholetým partnerem, obchodní sítí Targer, není sezóna úspěšná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Zlom nastal po krizovém roku 2005, kdy do týmu přišla čerstvá krev v podobě Dana Wheldona. Target Ganassi se opět zařadil mezi přední týmy. Wheldon s Dixonem do posledních metrů závěrečného podniku bojovali s Penskeho dvojicí Hornish - Castroneves o titul. Třetí celkové prvenství nakonec slavil Hornish, který měl s Wheldonem stejný počet bodů, tudíž rozhodoval počet vítězství. A poměr 4 : 2 nebylo možné ošidit.

Rok 2007 probíhal podobně, avšak tentokrát se pozice lídra ujal šampión Scott Dixon. Opět jsme byli svědky napínavého souboje, jenž trval až do posledních metrů sezóny 2007. Dixon měl k vítězství dobře našlápnuto, ale prázdná palivová nádrž řekla dost a pro titul si dojel Dario Franchitti.

Kde rozhodně uvidíme červenobíle monoposty na čele jsou úvodní podnik Homestead a pak červencový závod ve Watkins Glen. Homestead je doménou Dana Wheldona, od roku 2005 nepoznal tento ovál jiného vítěze. Stejně je na tom i klasický okruh Watkins Glen, toho však od stejného roku pravidelně pokořuje Scott Dixon.












SCOTT DIXON

Datum narození: 22. 7. 1980
Místo narození: Auckland, Nový Zéland
Bydliště: Indianapolis, USA

Pozice, kde jsme loni skončili, vás nutí být extrémně agresivní, jelikož nám (titul) unikl jen o kousek. Ještě více vás to posiluje, protože to bolí, když jste prohráli jen kvůli nedostatku paliva. Rozhodně cítíme, že jsme v posledních dvou letech nedotáhli svou práci do konce. I když Dario (Franchitti) odešel, nebude to o nic lehčí. Sjednocením bude na startu mnohem více jezdců. Musíme se snažit, ale objeví se spousta lidí, kteří nás budou chtít porazit.












DAN WHELDON
Datum narození: 22. 6. 1978
Místo narození: Emberton, Velká Británie
Bydliště: St. Petersburg, USA

Věci se začaly hýbat a všichni lidé okolo vozu s číslem 10 pracují jako jeden, ze závodních víkendů se budeme snažit vytěžit maximum. Ne vždy se jdete po vítězství. Pokud máte z jakýchkoliv důvodů monopost, který stačí jen na třetí nebo čtvrté místo, a vy bez většího úsilí dojedete druzí, je to paráda. Přesně toto je nejdůležitější. Vítězství jsou skvělá, ale podle mne vítězství v šampionátu jsou lepší, když zažíváte náročný víkend a dostanete z něj maximum.


TARGET CHIP GANASSI RACING
Čísla vozů: 9 - Dixon, 10 - Wheldon
Výkonný ředitel: Mike Hull
Týmový manažer: B. Wanser, S Harner
Šéfinženýr: E. Bretzman (9), C. Simmons (10)
Šéfmechanik: R. Davis (9), K. O´Donell (10)


2007 REVIEW
Starty: 34
Vítězství: 6
TOP 5: 19
TOP 10: 27
Pole-position: 3
Kol ve vedení: 896
Dojezdů do cíle: 27
Vytisknout

Diskuze: Target Chip Ganassi Racing 2008 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

1. oficiální test FIA GT: 58 aut!!!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud