Dvě nové hvězdy IndyCar na obzoru

iM3, 12. září 2007, 21:58 Google+

Stejně jako Formule 1 má svou "školku" GP2, tak i IndyCar chová nové talenty na farmě Indy Pro. V loňském roce se do nejvyšší ligy nedokázal probojovat nikdo, letos mají šanci dva nadmíru úspěšní piloti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mutoh, Hideki

Mutoh, Hideki | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Vítěz seriálu Alex Lloyd dominoval více než půlce sezóny a experty je považován za velmi nadaného jezdce. Lloyd již testoval pro stáj Chipa Ganassiho a v roce 2008 by se rád viděl v nějakém kvalitním týmu.

Naopak Hideki Mutoh, který v šampionátu nestačil akorát na Lloyda, má mnohem lepší vyhlídky. Tým Super Aguri Panther Racing dal japonskému pilotovi šanci již v Chicagolandu a ten se jí chopil až překvapivě dobře.

Nejprve upoutal pozornost, když v kvalifikaci porazil své týmové kolegy Matsuuru a Meiru. Poté dokončil závod na osmém místě a navíc zajel nejrychlejší kolo. Takový úvod nečekal ani sám Mutoh. „Cílem bylo skončit v TOP10, ale zdálo se to spíš jako sen,“ řekl Mutoh.

Král je mrtev, ať žije král… Takto by se dal charakterizovat možný scénář nadcházejícího roku. Současný a jediný japonský jezdec v IndyCar Kosuke Matsuura letos nijak neoslnil a nikoho by nepřekvapilo, kdyby ho tým smetl hřiště. Inu, IRL potřebuje čerstvou krev.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Dvě nové hvězdy IndyCar na obzoru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Martinez povolaný na záver sezóny

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud