Nejde o exhibicionismus, jde o titul

Pavel Stavebník, 17. srpna 2007, 08:53 Google+

Brazilský pilot zatím nejúspěšnější stáje šampionátu GP2 ART Grand Prix Lucas di Grassi je přesvědčený o tom, že může získat titul šampiona jedině vyrovnanými výkony a nehodlá se předvádět za cenu rizika a chyb.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Grassi, Lucas

di Grassi, Lucas | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Letošní šampionát co do počtu vítězů vybočuje z průměru. Ve třinácti závodech stálo na nejvyšším stupni pódia devět pilotů. Lucas sice ani jednou, přesto za vedoucím jezdcem průběžného pořadí Glockem zaostává pouze o bod. Oba pak mají velký odstup od svých pronásledovatelů. Zatímco Němec čtyřikrát nebodoval vůbec. Brazilec zůstal bez bodů pouze jedenkrát.

„Nejsem zde od toho, abych se předváděl, mým úkolem je vyhrát titul," uvedl ke svému stylu práce di Grassi. „Mojí strategií je mít dlouhodobě dobré výsledky a vyplácí se to. To je způsob jak vyhrát titul. Nesoustředím se na jeden víkend, ale s rizikem hospodařím podle potřeby."

Zatímco soupeř z týmu iSport svůj náskok v čele průběžného pořadí postupně ztrácel, di Grassi si upevňoval sebevědomí před závěrečným útokem. „V kvalifikaci jsou sice rychlejší, ale já jsem zase rychlejší na startu a v prvních kolech. Od Barcelony jsem lepší než Glock a snad to tak zůstane. V pořadí jsme se přiblížili, radost pro nás, starost pro ně," uzavřel brazilský pilot rozhovor o svých ambicích.

 

Vytisknout

Diskuze: Nejde o exhibicionismus, jde o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

DTM hvězdy v závodě Race of Champions

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud