Pevný start v Champ Car odložen

iM3, 14. března 2007, 15:26 Google+

Od roku 2007 měla série Champ Car přejít na tzv. pevný start, avšak nejméně na třech úvodních závodech sezóny uvidíme letmý start. Proč? Důvodem je bezpečnost a rozpory mezi jezdci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Justin

Wilson, Justin | foto: RuSPORT/TNT Photo/ACM Photo

Sdílejte článek

Rozhodnutí pevného startu padlo na konci roku 2006, kdy se tento způsob několikrát osvědčil při vybraných závodech série Champ Car Atlantic.

Nicméně po oficiálním testování na okruhu Laguna Seca se objevily rozporuplné názory o bezpečnosti této varianty. „Bezpečnost je hlavní a cítíme, že je potřeba ještě pevný start vylepšit, než jej začneme používat,“ řekl viceprezident Champ Car Tony Forman.

„S týmy a výrobci budeme pokračovat ve spolupráci, abychom našli nejbezpečnější a nejspolehlivější řešení pevného startu. Pokud to bude možné, zavedeme ho v Portlandu (v červnu),“ pokračoval.

Vedoucí v oddělení motorů Cosworth Ken Daigle říká, že jezdci se rozdělili na dva tábory. Někteří jsou z pevného startu nadšení, jiní ne. Paul Tracy či Sebastien Bourdais byli proti.

„Trik je nevytáčet motor na maximum, ale držet ho v několika tisících otáčkách pod maximem a na zelené světla pustit spojku a vyrazit,“ řekl Daigle. „Pokud budete na maximu, elektronika vám zpozdí funkčnost turba.“

foto: RuSPORT/TNT Photo/ACM Photo
Vytisknout

Diskuze: Pevný start v Champ Car odložen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Marty Roth nesmí chybět

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud