Fénix (Minardi) vstává z popela

Petr Stejskal, 18. prosince 2006, 19:00 Google+

Mluvilo se o tom již hodně nahlas, vždy ale jenom ve spekulacích. Dnes už to můžeme potvrdit oficiálně, Paul Stoddart koupil tým Champ Car a bude závodit v Americe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Bývalý principál známé italské stáje Minardi si dal na chvíli od závodění oddych, ale když se mu nepodařil návrat s Minardi do kolotoče Formule 1, tak se zaměřil na znovuzrozenou Champ Car. Prakticky od půlky sezóny se vrabci na střeše dohadovali, jestli Stoddart koupí nějaký stávající tým, nebo si založí nový. Výsledek je tak trochu od obojího.

Australský magnát zakoupil rozhodující podíl v týmu CTE-HVM a přejmenoval ho na Minardi Team USA. Zatím víme určitě pouze toto, další informace ohledně sponzorů a jezdců bychom se měli dozvědět v následujících týdnech.

Bude zajímavé sledovat, zda se v týmu stále prosadí slovo Keitha Wigginse, který celý tým po závodní stránce vedl a již několikrát se vyjádřil, že by si chtěl pro příští sezónu ponechat své současné jezdce - Nelsona Philippe a Dana Clarka. Nebo jestli nový majitel přitáhne nové sponzory, kteří však budou vyžadovat jezdce jim vyhovující.

Foto: Minardi F1 Team

Vytisknout

Diskuze: Fénix (Minardi) vstává z popela

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Audi potvrdilo dva německé mladíky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud