Sepang(2): Německo v dešti bez konkurence

Daniel Šupa, 26. listopadu 2006, 12:51 Google+

Hlavní dnešní závod se startoval v dešti a nejlépe na něj byl připraven tým Německa a jejich jezdec Hülkenberg. Na stupních vítězů ho doplnil Kerr z Velké Británie a Lapierre z Francie.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: Sutton Images

Sdílejte článek

ůl hodiny před startem se nebe nad malajským okruhem zatáhlo a spustil se vydatný déšť. S ohledem na bezpečnost byl zvolen letmý start. Jani startující z pole position udržel vedení, ale chyboval ve třetí zatáčce a útoku Hülkenberga z Německa neodolal. Soupeřům se začal okamžitě vzdalovat a cíl protnul s náskokem 42 vteřin.

„Při startu bylo na dráze stále hodně vody, ale já mám mokré závody rád a vůz se choval výborně,“ prozradil chráněnec manažera Willi Webera, který je znám především díky zastupování Michaela Schumachera.

Robbie Kerr z Velké Británie prokázal na vodě také své schopnosti, když se z pátého místa na startu dostal až na místo druhé. Nejprve pokořil Yoonga a následně po tuhém boji Reida z Nového Zélandu. Na druhé místo před Janiho se dostal po Švýcarově chybě.

Také zástupce Francie Lapierre se s osušující tratí dostával kupředu. Při předjíždění Yoonga byl hodně agresivní a došlo k menšímu kontaktu, který se však na technickém stavu francouzského stroje neprojevil. Až čtvrté místo po ranním vítězství zbylo na Janiho. Pátá skončila Kanada před USA.

Domácí Malajsie měla závod dvou tváří, nejprve se Yoong propadal, později s novými pneumatikami stoupal vzhůru. Výsledkem bylo sedmé místo před Novým Zélandem, Nizozemím a Irskem, pro něž získal Michael Devaney první letošní bod.

Český tým reprezentovaný Tomášem Engem postupoval v závodě kupředu, ale na body Tomáš nedosáhl. Český vůz byl odmávnut v cíli na čtrnáctém místě.

Výsledky hlavního závodu


Foto: Sutton Motorsport Images

Vytisknout

Diskuze: Sepang(2): Německo v dešti bez konkurence

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Grosjean, Romain

Sepang(1): Švýcaři vyhráli, Češi nedojeli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud