Úspěch pro Panther Racing

iM3, 29. srpna 2006, 08:00 Google+

Vitor Meira, jediný zástupce „panterů“ dojel na skvělém třetím místě. Prokázal tak své kvality na klasických tratích, kde letos pokaždé dojel v první pětce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meira, Vitor

Meira, Vitor | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Brazilec, který v trénincích a kvalifikaci neskončil výše jak devátý, využil dramatického závěru a před cílem předjel několik vozů, což ho vyneslo na celkové třetí místo. Po šesté v roce se ocitl mezi prvními třemi a vyrovnal svůj dosavadní rekord z loňské sezóny v týmu Rahal-Letterman Racing.

Po startu z devátého místa spadl až na čtrnácté, ale pravidelnou a bezpečnou jízdou se prokousal až na deváté místo. V poslední části závodu sváděl nádherný souboj se Scottem Dixonem a Ryanem Briscoem. S Dixonem se dokonce několikrát dostal do kontaktu, naštěstí se vše obešlo bez vážnějších potíží.

Tři kola před cílem se dostal odvážným předjížděcím manévrem před Dixona a Castronevese. Posun na třetí místo zajistil Tony Kanaan, který musel tankovat. „Pro tým Lincoln Tech Panther to byl další vynikající den,“ řekl Meira. „S ubývajícími koly jsem byl čím dál tím silnější. Z vnějšku jsem předjel Dixona a krátce na to chyboval Castroneves, proto jsem jej velmi rychle dotáhl. Ve chvíli, kdy Kanaan zajížděl do boxu, jsem ho (Castronevese) v poslední zatáčce vybrzdil. Bylo to nejlepších deset kol v mé kariéře v IndyCar.“

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Úspěch pro Panther Racing

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Montreal: Bourdais bezchybný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud