Hustý provoz Franchittiho nerozhodí

iM3, 24. června 2006, 19:17 Google+

Velmi rychlý, psychicky vyčerpávající a technicky náročný, takový je ovál v Richmondu na němž dnes jezdci odstartují do sedmého závodu sezóny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Tři ze čtyř vítězství v kariéře dosáhl Dario Franchitti na dvoumílových nebo ještě kratších oválech. V roce 2004 exceloval v Milwaukee a Pikes Peak, v loňské sezóně si odnesl prvenství z Nashvillu. Po šesti závodech sezóny 2006 je právě Richmond první ze tří následujících velmi krátkých oválů.

„Tuto trať mám velmi rád, je originální,“ řekl Franchitti. „V posledních dvou letech jsme zde měli konkurenceschopné vozy, ale vítězství nám stále uniká. Celý víkend jsme tvrdě pracovali, abychom dosáhli vytouženého cíle,“ pokračoval.

Richmond je krátký ovál z čehož plyne hustý provoz, který může při předjíždění opozdilců velmi zamíchat pořadím na čele. Dario Franchitti z toho strach nemá a očekává těsné souboje o vedení. Klopení v Richmondu je jen 14%, jízda ve skoro rovných zatáčkách vyvíjí na jezdce mimořádné přetížení, které někdy dosahuje až 5G.

„Během závodu se bude dít spousta věcí, hromada vozů před vámi, za vámi a závodníci bojující o své postavení. V některých chvílích se budete muset nadechnout, říci si OK a pak mezi nimi nějakou mezerou prokličkovat,“ řekl několik hodin před závodem Castroneves.

foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Hustý provoz Franchittiho nerozhodí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

Wilson poráža Bourdaisa v závere tréningu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud