Monako: Hamilton víťazí na mestskej trati

Jozef Smrtník, 27. května 2006, 18:11 Google+

Po zisku najlepšieho a veľmi dôležitého štartovného miesta na monackej trati pilot tímu ART Grand Prix nezaváhal a odnáša si cenný triumf z pretekov, kde dokončila iba polovica pilotov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Monte Carlo vždy znamenalo v motoršporte niečo extra a inak tomu nebolo ani v dnešných jediných pretekoch víkendu pre pilotov seriálu GP2. S nástrahami úzkej mestskej trate sa najlepšie vysporiadal víťaz kvalifikácie Lewis Hamilton, keď do cieľa dorazil s viac ako osem sekundovým nádskokom pred druhým Franckom Pererom. Ako tretí sa na schodiskové monacké pódium postavil Alexander Premat.

Čelo startovního pole zvládlo start dobře, vedení se ujal Hamilton. V zadní části se však dostal Gommendy do kontaktu s Lopezem a následovala kolize, která poškodila vícero jezdců. V závodě pak nepokračovali Negrao, Gommendy, Lapierre a Vila. Lapierreho dokonce odvezli do lékařského střediska k pozorování. Loňský vítěz Carroll odstoupil záhy a Bruni se dostal s poškozeným vozem pouze ke svým mechanikům.

Lewis Hamilton byl v úvodu závodu velice rychlý a před zastávkou u mechaniků si získal desetisekundový náskok před Pererou, na třetím místě jezdil domácí Piccione. Perera však zvládl zastávku v boxech v rekordním čase a s provozem na trati v případě vedoucího Brita snížil ztrátu jen na tři vteřiny.

Vítěz kvalifikace si však vedení vzít nenechal, naopak se soupeři vzdálil. Piccione  podlehl v boji na dálku při zastávce v boxech Prematovi, jenž v závěru musel odolávat tlaku monackého jezdce až do šachovnicové vlajky. Páté místo získal nováček sezony Zuber, jenž jako poslední nebyl překonán vedoucí dvojicí o kolo. Porteiro, Ammermüller a Hernandez si pak rozdělili poslední monacké body.

Franck Perera dnes otevřel své bodové konto, a to prvotřídním výkonem při boji o vítězství. Hamilton se ujal vedení, neboť Nelson Piquet skončil se ztrátou 5 kol jako dvanáctý klasifikovaný. Bod za nejrychlejší kolo obdržel do celkového hodnocení di Grassi z týmu Durango.

Foto: www.gp2series.com

Vytisknout

Diskuze: Monako: Hamilton víťazí na mestskej trati

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kuppens/Leinders

Brno v obrazech, 1. díl

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud