Superfund I.S.R. Charouz - závod A1 Ring

ar1, 17. května 2003, 21:00 Google+

Jarek Janiš a Yannick Schroeder, jezdci českého týmu Superfund I.S.R. Charouz, předvedli ve třetím závodu Mezinárodního šampionátu FIA F3000 na A1 Ringu odvážný boj, který ale nebyl odměněn body. Byl to první letošní závod, ve kterém tým nebodoval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Janiš do závodu odstartoval z desátého místa a měl reálnou šanci zaútočit na bodované příčky. V průběhu závodu tvrdě bojoval se svými soupeři, ale nakonec skončil těsně za nejlepší osmičkou, která bere body. Yannick Schroeder neměl při startu z 16. místa snadnou pozici, přesto se pokoušel dostat co nejvíce vpřed. Jeho snahu ukončil zbrklý atak Giammarii, který ho vyřadil ze závodu.

Jarek Janiš, 9.: "Samozřejmě mě mrzí, že si neodvážíme body, ale se závodem jsem i tak vcelku spokojený. Dokázal jsem se totiž v jeho průběhu hodně naučit a v závěru jsem jezdil takřka stejné časy jako jezdci na špici. Myslím, že jsem mohl získat i nějaký bodík, ale Schmidt mě dost brzdil, zároveň však byl dost rychlý na to, aby se ho dalo předjet. Při jednom z pokusů o předjetí jsem navíc přišel o jedno místo. Když jsem se nakonec dostal před něj, bylo už pozdě. Každopádně doufám, že nabyté zkušenosti v budoucnosti zužitkuji ve svůj prospěch."

Yannick Schroeder, nedojel: "Na tento víkend je lepší zapomenout. Měl jsem normální start a pak jsem se snažil postupovat dopředu, ale bylo to těžké, protože můj vůz byl pomalejší na rovinkách. Přesto se mi podařilo několik dobrých předjížděcích manévrů, ze kterých jsem měl dobrý pocit. Bohužel zhruba v polovině závodu mě sestřelil jiný jezdec (Giammaria), opravdu nechápu, co zkoušel, protože ten manévr mu nemohl vyjít. Nyní se nemůžu dočkat dalšího závodu, kde doufám v podstatně lepší výsledek."

Igor Salaquarda, šéf týmu: "Tento víkend jsme doplatili na to, že ani jeden z našich jezdců neměl s tímto okruhem moc zkušeností a vzhledem ke zdejšímu specifickému povrchu to bylo hodně znát. Vše se odvíjelo od včerejší kvalifikace, dnes jsme na tom už byli podstatně lépe, o čemž svědčí to, že Jarkovo nejlepší kolo bylo jen o čtyři desetiny horší nejrychlejšího kola závodu. Yannicka vystrčil jeden ze soupeřů z trati, závody F3000 jsou hodně tvrdé."

Tisková zpráva BPA sport amrketing, a.s.
Vytisknout

Diskuze: Superfund I.S.R. Charouz - závod A1 Ring

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Rakouska: Sperafico po dvou letech opět vítězí - anotační foto

GP Rakouska: Sperafico po dvou letech opět vítězí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud