GP Rakouska: Sperafico po dvou letech opět vítězí

ar1, 17. května 2003, 20:51 Google+

Brazilec Ricardo Sperafico zvítězil v dnešní Grand Prix Rakouska, třetím podniku seriálu Mezinárodního mistrovství FIA F3000. Sperafico napolsedy zvítězil v roce 2001, kdy triumfoval v Grand Prix Belgie na okruhu ve Spa – Francorchamps.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Sperafico v závodě zvítězil způsobem start – cíl. Neumožnil proměnit v úspěch ani sebemenší šanci druhého jezdce Bjorna Wirdheima. Máme tedy po Wirdheimovi a Pantanovi dalšího vítěze závodu, což dělá seriál ještě zajímavější a vyrovnanější.

Švéd Wirdheim se nakonec musel spokojit s druhou pozicí a pouhou ztrátou 3,6 sekundy na vítěze. Po velkém boji si do cíle přijel minulý vítěz Giorgio Pantano na třetí pozici.

Vitantonio Liuzzi skončil čtvrtý před Toccacellem a Kiesou. Američan Bell v průběhu závodu rezignoval na souboj o šestou pozici a skončil sedmý, před Gieblerem z týmu Den Bla Avis.

Nováček seriálu a náhradník za zraněného Patricka Friesachera jeho krajan Bernhard Auinger dělal vše možné, jen aby udělal dobrý dojem na vedení týmu Red Bull Junior. Bohužel při jedné této snaze se střetl s dalším mladíčkem Derekem Hillem.

Dnešním závodem si Wirdheim upevnil deseti bodový náskok v čele průběžného pořadí, druhý Sperafico sopolečně s Pantanem mají 16 bodů. V průběžném hodnocení týmů s přehledem vede Arden International s 28 body.


Vytisknout

Diskuze: GP Rakouska: Sperafico po dvou letech opět vítězí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Superfund I.S.R. Charouz – kvalifikace A1 Ring - anotační foto

Superfund I.S.R. Charouz – kvalifikace A1 Ring

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud