GP Rakouska: Kvalifikaci vyhrál Sperafico

ar1, 17. května 2003, 04:03 Google+

Brazilec Ricardo Sperafico zajel v kvalifikaci na třetí podnik Mezinárodního mistrovství FIA F3000 v rakouském A1-Ringu nejrychlejší čas a získal pole position. Druhý Bjorn Wirdheim skončil těsně za Speraficem s minimálním odstupem 0,066s.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Kluzká trať vedla k mnoha smykům, které měly na svědomí pneumatiky Avon. Trvalo skoro osm kol, než se jezdci dostali do optimálního zahřátí pneumatik.

Třetí skončil Ital Vitantonio Liuzzi s vozem týmu Red Bull Junior. Vítěz z Barcelony Giorgio Pantano zajel pátý nejrychlejší čas a šestý byl Tony Schmidt s vozem Astromega. Jeffrey van Hooydonk neměl dostatek peněz pro zaplacení svého místa v týmu, proto se závodu nezúčastní. Startovní pole bude mít jen 17 vozů.

Zraněného Patricka Friesachera mohl nahradit náš český jezdec Tomáš Enge, který tak zahodil příležitost návratu do vyšších formulových disciplín a na místo toho se společně s Antonínem Charouzem zaměřili na účast v českém šampionátu rally. Nakonec se tým Red Bull Junior rozhodl pro dalšího Rakušana, kterým je Bernhard Auinger.
Vytisknout

Diskuze: GP Rakouska: Kvalifikaci vyhrál Sperafico

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Coloni Motorsports – preview A1 Ring - anotační foto

Coloni Motorsports – preview A1 Ring

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud