Cleveland: První vítězství Bourdaise v USA

ar1, 6. července 2003, 13:43 Google+

24letý Francouz Sebastien Bourdais dokázal zvítězit za svitu reflektorů ve včerejším nočním závodě, který se jel v Clevelandu. Cleveland je 9. podnik letošního šampionátu Champ Car.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Bourdais startoval z první pozice, tedy ze svého již čtvrtého Pole position. Svoji vedoucí pozici však ztratil hned v první zatáčce, kde ho překonal Paul Tracy.


Podobně jako ve Formuli 1, také zde v Clevelandu hrála velkou roli strategie týmu. Bourdaisův tým Newmann/Haas, zvládl nejlépe zastávky v boxech. Při čtvrté zastávce proběhlo velmi rychlé dotankování. V této době Bourdais získal cenné sekundy nad svými soupeři, což byl zlomový úsek závodu.

Bourdais zvýšil svůj náskok nad soupeři o dalších 11 sekund, což mu dovolilo provést v 94 kole již pátou zastávku v boxech bez ztráty pozice. Ke konci závodu Bourdais zažil menší drama, když se k němu nebezpečně přiblížil Paul Tracy na nepatrný rozdíl. Mladý Francouz však neponechal nic náhodě a s přehledem a dominantním způsobem zvítězil.



Druhý tedy dokončil závod Paul Tracy s vozem týmu Forsythe Players Racing, kterého v posledním kole stíhal Brazilec a týmový kolega Sebastiena Bourdaise, Bruno Junqueira.

Čtvrtý protnul cílovou pásku druhý jezdec Forsythe Players Patrick Carpentier, jenž zaostal za vítězem o 7,8 sekundy. Na pátém místě se umístil Mexičan Mario Dominguez a šestý svým dalším stabilním výkonem dojel pro body Oriol Servia s vozem týmu Visteon Patrick Racing.

Závod nedokončili pro technické potíže oba jezdci stáje Dále Coyne Racing, kterými jsou Geoff Boss a Gualter Salles. Roberto Moreno z týmu Herdez Competition měl menší nehodu, která ho připravila o možnost boje o body.

Další, již 10. podnik šampionátu se pojede příští víkend, tedy 13. července 2003, kdy se seriál přestěhuje do Kanady. Pojede se zde Grand Prix Toronta.

Vytisknout

Diskuze: Cleveland: První vítězství Bourdaise v USA

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kansas: Dixon opět z Pole position - anotační foto

Kansas: Dixon opět z Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud