Bourdais připraven na oválový debut

Martin Hájek, 9. května 2003, 11:46 Google+

Sebastien Bourdais, který v pondělí poprvé zvítězil v seriálu Champ Car na anglickém okruhu Brands Hatch, se již těší na svůj debut prvním závodě na oválu. Tento závod se pojede již tuto neděli na ovále Lausitzring – Eurospeedway v Německu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Francouz udělal na odborníky i laickou veřejnost velký dojem svým vstupem do sezony za tým Newman – Haas tím, že v prvních dvou závodech sezony získal pole positon a ve čtvrtém dokázal zvítězit. To vše jen ve čtyřech podnicích seriálu Champ Car v jeho první sezoně.

Bourdais ale ještě nikdy nezávodil na ovále. To ho čeká poprvé teprve tento týden na německém Lausitzringu. Zde se ukáže, jak se tento velmi talentovaný jezdec dokáže přizpůsobit těmto zcela odlišným podmínkám závodění.

“Těším se tento oválový závod“,prohlásil Bourdais. “Měl jsem možnost testovat po dva dny na ovále ve Phoenixu, což byla velmi zajímavá zkušenost“. “Sledoval jsem závody na oválech v televizi, ale nedokážu plně porovnat a zhodnotit tyto podmínky, dokud je sám nezažiji“, doplnil Bourdais.

“Závod na ovále je největší prověrka jezdce a vozu. Nevíte, kam až můžete jít a to stejné u vozu“. “Musíte se zde soustředit na 110 % po celou dobu závodu. Těším se na tuto výzvu“.

Bourdais měl v prvních třech závodech letošního seriálu velké problémy. Jako satisfakci tedy může brát vítězství v Brands Hatch. “Je to skvělé zvítězit po několika promarněných příležitostech“, řekl Bourdais.

Vytisknout

Diskuze: Bourdais připraven na oválový debut

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Luciano Burti chválí ChampCar - anotační foto

Luciano Burti chválí ChampCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud