Luciano Burti chválí ChampCar

Daniel Šupa, 9. května 2003, 08:31 Google+

Bývalý pilot Formule 1 Luciano Burti navštívil o uplynulém víkendu anglický okruh Brands Hatch, na kterém se konal v pondělí poslední závod seriálu ChampCar. Brazilec vyzdvihl vyrovnanost startovního pole a zajímavost samotných závodů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Nerozumím tomu, proč prochází ChampCar složitým obdobím, neboť co se týče zajímavosti, za jinými seriály rozhodně nezaostává. Fakt, že jsou zde dva výrobci podvozků (Lola a Reynard), jediný dodavatel motorů Ford a všechny vozy jezdí se stejnými pneumatikami Bridgestone, dává stejnou šanci na vítězství každému,“ prohlásil Burti.

V minulosti přešlo mnoho předních týmů do konkurenční americké série IndyCar a následkem toho klesl zájem sponzorů, a tak i příliv finančních prostředků. Burti však věří, že dojde k návratu slávy těchto závodů, vycházejících z C.A.R.T., které byly svého času hlavním konkurentem Formule 1 a v USA ji ve sledovanosti jednoznačně překonaly.

„Chris Pook je znamenitý organizátor a má schopnosti dovést seriál zpět na vrchol zájmu a já doufám, že se tak stane, protože ChampCar může být možností, kde budu v budoucnu závodit,“ dodal expilot Prostu a bývalý testman Ferrari.

Vytisknout

Diskuze: Luciano Burti chválí ChampCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge dostal nabídku na F3000 - anotační foto

Enge dostal nabídku na F3000

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud