Wendlinger s českým Saleenem na pole position

iM2, 4. května 2009, 11:49 Google+

KVALIFIKACE; Dřívější formulový pilot Karl Wendlinger si zajistil pole position do úvodního závodu nového ročníku FIA GT. Tento výsledek je o to povzbudivější, že Kalr jede se Saleenem českého týmu KplusK Motorsport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wendlinger, Karl

Wendlinger, Karl | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Pro Rakušana je to již deváté nejlepší postavení na startovním roštu v jeho kariéře. S vozem Saleen S7R dosáhl nejlepšího času, ten měl hodnotu 1:42.216s. Byl tak skoro o vteřinu rychlejší než Andrea Bertolini na voze Maserati MC12s týmu Vitaphone Racing.

Wendlinger, jehož týmovým kolegou je Ryan Sharp, k tomu řekl: "Když máte nový tým a pracujete s úplně novou skupinou lidí poprvé, vůbec nevíte, na jaké úrovni asi tak jste. Kvalifikace nám na to dala odpověď. Set-up je výborný a auto je rychlé."

Bertolini, který se střídá s týmovým bossem Vitaphonu Michaelem Bartelsem, řekl, že brzy zjistil, že na čas Wendlingera nemá. "Když jsem se po prvním kole zeptal svého inženýra, jaký máme odstup, řekl mi, že je to kolem jedné sekundy. Odpověděl jsem mu, že je to dobré a jedu do boxů."

Alex Muller se s druhým Maserati kvalifikoval jako třetí. Dvě desetiny za ním byl Mike Hezemans na voze Chevrolet Corvette C6R. Mike letos jede pro tým RPK-Carsport.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Wendlinger s českým Saleenem na pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Valentino Rossi vyhrál GP Španělska

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud