Hockenheimring: Drtivý úspěch Ferrari

Daniel Šupa, 18. května 2004, 08:50 Google+

Vítězná posádka Bobbi/Gardel nebyla nejrychlejší, ale měla štěstí a spolehlivý vůz. V Top 6 pět vozů Ferrari!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bobbi, Matteo

Bobbi, Matteo | foto: GP group

Sdílejte článek

Vedení si po startu udržely oba vozy z první startovní řady. Saleen stáje Konrad Motorsport však ukončil závod hned v úvodu. Po 30 minutách 3hodinového závodu odstoupil Lechner Jr. pro technické problémy.

Vedení převzal vítězný vůz z Magny-Course dvojice Alzen/Bartels. Ale ani jim nebylo souzeno vodit pole až pod šachovnicový praporek. Po polovině závodu je zradil motor vozu Saleen S7R.

První pozice spadla do klína posádce Bobbi/Gardel stáje BMS Scuderia Italia. Bobbi, jenž mezitím znovu vystřídal Gardela, kontroloval dostatečný náskok na konkurenci. Po nehodě jiného vozu zůstaly na dráze trosky a povolán byl 10 minut před koncem Safety car. Rozdíly zmizely a Bobby nedokázal odolat útoku Fabia Babiniho s Ferrari F575 M týmu G.P.C. Giesse.

Ale dramatický závod ještě neměl konce a vyvrcholil tři kola před cílem, kdy u vedoucího vozu praskla pneumatika a cílovou čáru tak protnul první obhájce loňského titulu Matteo Bobbi. Druzí dojeli týmoví kolegové Bobbiho Cappellari/Gollin, kteří se probíjeli až z druhé desítka na startu a na třetím místě skončilo další Ferrari F550 M pilotované Calderarim s Liviem a připravované pro stáj Care Racing také u BMS.

Pod stupni vítězů skončil při nejlepším výsledku sezony soukromý Lister Storm dvojice Campbell-Walter/Derbyshire a na pátém místě pak další Ferrari, tentokrát týmu G.P.C. Giesse. Babini/Peter dokončili závod až na 6. pozici.

Hockenheimring tak potvrdil, že nejen v F1 dnes rozhoduje spolehlivost. Saleeny opět demonstrovaly rychlost a skvělé jízdní vlastnosti, ale opět je o triumf, tak jako již tolikrát, připravila slabá spolehlivost.

Také ve třídě N-GT mohlo slavit vítězství Ferrari, ale díky problémům se zhasnutým motorem při zastávce v boxu neslavil vítězství tým G.P.C. Giesse, ale opět Freisinger Porsche a Maassen s Luhrem.

Po dvou třetinách nedělního závodu bohužel vzdala pro technické problémy také posádka českého týmu Vonka Racing, startující s vozem Porsche 996GT3.


Výsledky 4. závodu v Hockenheimringu:
1. GT Bobbi/Gardel Ferrari 550 Maranello 3:01:27.749, 105 kol
2. GT Cappellari/Gollin Ferrari 550 Maranello 105 kol
3. GT Livio/Calderari/Bryner Ferrari 550 Maranello 105 kol
4. GT Campbell-Walter/Derbyshire Lister Storm 105 kol
5. GT Naspetti/Hezemans Ferrari 575 M Maranello 105 kol
6. GT Peter/Babini Ferrari 575 M Maranello 105 kol
7. GT Zwaan/Bouchut/Roos Chrysler Viper GTS 104 kol
8. N-GT Maassen/Luhr Porsche 996 GT3-RS 103 kol
9. N-GT Ortelli/Collard Porsche 996 GT3-RS 103 kol
10. N-GT Pescatori/Simone Ferrari 360 Modena 103 kol

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring: Drtivý úspěch Ferrari

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Shanghai chce hostit závod DTM - anotační foto

Shanghai chce hostit závod DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud