První vítězství Corvette, Krumm/Luhr mistry

iM2, 5. listopadu 2011, 21:15 Google+

SAN LUIS, KVALIFIKAČNÍ ZÁVOD; Posádka Lucas Luhr a Michael Krumm týmu JR Motorsport se stala mistry světa kategorie FIA GT1 na posledním závodu v argentinském San Luis. Vítězství si připsala Corvette týmu Exim Team China posádky Yelmer Buurman a Francesco Pastorelli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Vítězství Buurmana a Pastorelliho je prvním závodem GT1 World Championship, který ovládli nováčci. Jedná se také o první vítězství vozu Corvette v této sezoně. Vítěz kvalifikace, Krumm, ztratil na startu a propadl se bývalého jezdce Superleague Formula, Buurmana. Ten pak využil svých zkušeností k vypracování náskoku až 4,8s, který měl ve 12. kole, kdy zajel Krumm k povinné zastávce.

Pastorelli se pak ve 14. kole vrátil do vedení o 4,6s. Holanský bývalý šampión Formule Ford jel letos teprve druhý závod GT. Do cíle už ke změně pořadí v čele nedošlo, a tak Pastorelli vyhrál o pouhých 0,3s. Třetí s odstupem dojela posádka týmu All-Inkl Lamborghini, Dominik Schwager a Nicky Pastorelli (starší bratr známějšího Francesca). Jejich Murcielago trpělo velkým opotřebením gum na konci stintů. Cílovou vlajku tak proťali pouze o 0,4s před jezdci týmu Sumo Power Enriquem Bernoldim a Nickym Catsburgem na Nissanu GT-R.

Jamie Campbell-Walter v totožném autě jel v počátečních fázích závodu před druhým vozem stáje Sumo Power, to pilotoval v Nicky Catsburg. Nicméně týmový kolega Brita, David Brabham, nebyl schopen pozici před týmovými kolegy kvůli zdržení v boxech uhájit.

Na pátou pozici to dotáhl Aston Martin týmu Young Driver dvojice Alex Muller a Tomas Enge, který se po slabém startu propadl až na deváté místo. Muller se díky zastávce v boxech dostal před Clivia Piccioneho na Astonu týmu Hexis. Piccione byl navíc široký v šikaně čtyři kola před koncem, a tak ho předjelo ještě Lamborghini týmu All-Inkl posádky Markus Winkelhock a Marc Basseng a Nissan GT-R posádky Campbell-Walter/Brabham.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: První vítězství Corvette, Krumm/Luhr mistry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dumbreck/Krumm

Westbrook a Dumbreck penalizování

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud