Týmy z FIA GT se chystají na LeMans

iM2, 4. června 2008, 21:46 Google+

Do dalšího závodu FIA GT sice zbývají ještě tři týdny, ale v několika týmech se pilně pracuje. Některé týmy ze startovního pole FIA GT se totiž chystají na legendární závod 24h LeMans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bobbi/Melo

Bobbi/Melo | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Za pozvánku na závod do Francie vděčí týmy svému umístění v loňském šampionátu. Konkrétně se jedná o týmy Vitaphone (pojede s Astonem Martin DBR9), AF Corse a BMS Scuderia Italia (oba týmy s Ferrari 430 GT2).

V neděli se testovalo na tomto legendárním okruhu, který měří 13,629 km, za mokra. Christophe Bouchut byl nejlepší z jezdců s vozy ze závodů FIA GT, zajel druhý nejlepší čas ve voze Saleen S7R týmu Larbre Competition. Oficiální Aston Martin Racing DBR9 sdílený Wendlingerem a Piccinim byl pátý, když Aston Vitaphonu byl osmý, hned před IPB Lamborghini Murciélago.

Ve třídě GT2 byla třetí nejrychlejší BMS Scuderia Italia, jejich auto se startovním číslem 77 bylo pilotováno stabilními piloty (Mattem Malucellim a Paolem Rubertiem), navíc ještě Fabiem Babinim. AF Corse, jejíž auto pilotovali Toni Vilander, Thomas Biagi a Christian Montanari, byla pátá. Vilanderuv stabilní kolega Gianmaria Bruni jede za tým Risi Competizione Ferrari. Společně s bývalým šampiónem GT2 Jaimem Melem a Mikou Salem ustanovili nejrychlejší čas.
Vytisknout

Diskuze: Týmy z FIA GT se chystají na LeMans

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Na čem závodí Pešek

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud