Maserati bylo bez konkurence

Daniel Šupa, 22. září 2007, 18:20 Google+

BRNO - KVALIFIKACE; Dominantní výkon dnes předvedla stáj Vitaphone Maserati při kvalifikaci na zítřejší osmý závod sezony. Nejvýhodnější místo na startu si zajistil Michael Bartels časem 1:54,064, což na brněnském okruhu představuje průměrnou rychlost 170,52 km/h.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bartels, Michael

Bartels, Michael | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Bartels zaznamenal svoje páté pole position ve FIA GT, jeho týmový kolega Montanari ztratil v dalším Maserati MC12 pouhých 61 tisícin vteřiny. Třetím nejrychlejším časem se předvedl vítěz z Adrie Wendlinger s Aston Martinem. Jeho odstup 7 desetin však ukazuje, že favoritem budou zítra přece jen italské stroje. Zkušenému Hezemansovi v nejrychlejším Corvette C6R patří čtvrtá pozice startovního roštu.

Nejrychlejší vůz před kvalifikací Lamborghini Murcielago stáje Reiter pilotované Peterem Koxem stačilo na slušné páté místo. Nedařilo se naopak českému jezdci Engemu v Saleenu SR7. Se ztrátou 5,2 vteřiny si vybojoval až čtrnáctou pozici a za jeho zádí budou startovat už pouze dva vozy třídy GT1.

Ve třídě GT2 se nejlépe dařilo Müllerovi s Ferrari 430 stáje AF Corse, jenž startuje z nejlepšího místa letos už podruhé. Druhý byl Mullen ve stejném voze, avšak týmu Ecosse.

Výsledky kvalifikace:

Vytisknout

Diskuze: Maserati bylo bez konkurence

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tomczyk, Martin

Kvalifikaci na vodě ovládl Tomczyk

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud