MENX – Pergusa, kvalifikace

Daniel Šupa, 1. června 2003, 09:54 Google+

Tomáš Enge a Robert Pergl, jezdci českého týmu MENX, zajeli v kvalifikaci na třetí závod šampionátu FIA GT v Perguse osmý čas třídy N-GT, když přednost dostala příprava na samotný závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Okruh v Perguse byl pro český tým před začátkem víkendu neznámou a MENX se proto rozhodnul pro odlišný přístup než u předchozích závodů. Veškeré úsilí bylo věnováno přípravě na neděli, která je nejdůležitějším ze všech dnů závodního víkendu.

Tomáš Enge: "Osmý čas a odstup na nejlepší se může zdát jako zklamání, ale má racionální základ. Připravovali jsme se na neděli, protože mistrovské body se rozdělují až v závodu. Proto si myslím, že zítra by mohl náš odstup na špici podstatně menší. Uvidíme, zda z dnešní investice budeme zítra profitovat. Už v trénincích a kvalifikacích bylo vidět, že asi nebude nouzi o kolize. V závodu proto bude důležité vydržet na trati až do konce a třeba nám vyjde netradiční strategie."

Robert Pergl: "S dnešním dnem jsem velmi spokojený. Ráno jsem měl sice problém najít správný rytmus, ale mezi kvalifikacemi jsme probrali telemetrii a odpoledne to již bylo mnohem lepší. Na zítřejší závod, který budu rozjíždět, se hodně těším. Důležité bude dojet do cíle."

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.
Vytisknout

Diskuze: MENX – Pergusa, kvalifikace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Itálie: Kvalifikaci vyhrál vůz Saleen - anotační foto

Itálie: Kvalifikaci vyhrál vůz Saleen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud