Donington: Modrá zmije z Pole position

Daniel Šupa, 28. června 2003, 22:26 Google+

Chrysler Viper GTS-R stáje Force One Racing posádky Alliot / Hallyday / Zacchia bude startovat při zítřejším závodě z prvního místa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Obecně byly dnešní časy pomalejší včerejších. Druhý nejrychlejší čas zajel Jean Marc Gounon s vozem Saleen, držitel posledních dvou Pole position z Brna a Pergusy. Na třetí pozici bude zítřejší domácí závod rozjíždět Jamie Campbell-Walter s vozem Lister Storm. Ve druhé řadě ho doplní další vůz Chrysler Viper stáje Force One Racing s posádkou Hezemans / Kumpen.

Boj o postavení na startu pátého závodu v britském Doningtonu tak přinesl překvapení, neboť favorizované vozy Ferrari 550M našly přemožitele nejen ve voze Saleen, ale také Lister Storm a především pak v letos zatím nevýrazných vozech Chrysler Viper. Až 6. místo dosud suverénní posádky Biagi / Bobbi je svým způsobem pro fanoušky Ferrari zklamáním. Navíc je vidět výrazný rozdíl v posádkách italských strojů, neboť Biagi / Bobbi jedou s váhovým handicapem navíc.

„Je to fantastický úspěch, neboť jsme s týmovým kolegou Hallydayem založili novou stáj, a toto je naše první Pole position,“ prohlásil expilot Formule 1 Philipe Alliot. Zkušený Francouz přiznal, že ho zisk prvního místa na startu právě na tomto okruhu překvapil. Zavzpomínal i na to, že v loňském roce měl tým k dispozici vozy Ferrari, ale neustálé problémy je vedly ke změně a lepšící se zmije jsou dle něj opět konkurenceschopné.

„Stejně jako každý jiný závod jsme měli i zde problémy s převodovkou. Déšť nám vzal dost času a s přihlédnutím k problémům, je druhé místo skvělé,“ řekl nejrychlejší jezdec posádky žlutého vozu Saleen stáje Konrad Motorsport. Jean Marc Gounon si velmi chválí jízdní vlastnosti vozu, ale opět zopakoval, že potřebují zvýšit spolehlivost, neboť závody se hodnotí až v cíli.

Jamie Campbell-Walter nebyl se svým třetím místem vůbec spokojený, neboť čekal při domácím podniku umístění na Pole position. „Rozdíly jsou velmi malé, přesto nejsem příliš spokojený, bylo by jistě lepší startovat z Pole. Uvidíme zítra,“ uvedl velmi stručně Brit.

Ve slabší třídě N-GT bylo nejrychlejší Ferrari 360 Modena s číslem 89 posádky Burt / Turner stáje Maranello Concessionaires. Tři desetiny ztratilo nejrychlejší Porsche 996 GT3-RS týmu Freisinger Motorsport s jezdci Ortelli / Lieb těsně před dalším Porsche, tentokrát stáje EMKA s posádkou Collard / Sugden. Druhou řadu třídy uzavře zítra další Ferrari posádky Bertolini / de Simone.



Vytisknout

Diskuze: Donington: Modrá zmije z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Evropy: Toccacello pátým vítězem sezony - anotační foto

GP Evropy: Toccacello pátým vítězem sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud