1.(Maranello): Odstartovala nová sezona

ar1, 29. dubna 2005, 23:46 Google+

Nová sezona ANN KARTING CUP 2005 odstartovala 27. dubna 2005 na trati modřického Maranella.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

První tři závody na 330 m dlouhé trati ovládlo počasí, které jezdcům připravilo překvapení v podobě vydatného deště. To však nezměnilo rozhodnutí do tohoto závodu nastoupil.

Nová sezona slibuje silný zážitek v podobě i zahraniční účasti, kterou naplňuje slovenský jezdec Jozef Smrtník. Jak on, tak i další dva nováčkové Radek Musil a Radek Hurbánek dokázali, že rozhodně favorité z minulé sezony to nebudou mít letos jednoduché. Za vše hovoří první tři výledky. I když byl závod ovlivněn výrazně počasím, jelo se na velmi mokré trati za deště, noví jezdci prokázali velký potenciál. Naopak favorité se trápili chybami a snad i sami se sebou. Řeč je zejména o Karlovi Bařinovi a o něco málo šťastnějším Petru Zelinkovi.

Karel Bařina: "Zklamal jsem sám sebe, bylo to jako zlý sen, prostě nevím, co se stalo. Musím uznat, že všichni byli na vodě jiná třída. A nováčky teda obdivuju, já jsem z posledních pěti let nedokázal použít nic. Ale už jsem na to zapomenul a upřímně se těším na příští vodu."

Petr Zelinka: "V prvním závodě jsem bojoval sám se sebou a ve druhém mi kára č. 1 vůbec nechtěla zatáčet doleva. Zatočil jsem za pomocí brzdy. Ve třetím závodě jsem měl i smůlu, ale zase na druhou stranu jsem zajel absolutně nejrychlejší čas ze všech tří závodů. Což mi slouží, jako taková minimální satisfakce. Jinak, nevím co to bylo, zda náš styl na mokro nepůsobil nebo co, ale já víc v dané chvíli dělat nemohl."

Skvělě si ovšem vedl Daniel Šupa, který vyhrál dva ze tří závodů. Jednou zajel nejrychlejší kolo závodu. Jozef Smrtník ve své české premiéře dokázal na mokré trati vyhrát druhý závod. Je jisté, že nenechá nikoho jistého ani v dalších závodech. Těšíme se na to. Vypadá to tak, že letošní sezona bude velmi těžká, protože tolik dobrých jezdců pohromadě tu dlouho nebylo. Pokud se oba Radkové projeví i na suchu tak dobře, měli by asi nechat současného zaměstnání a jít ihned profesionálně závodit. Šampionát se nyní přesune na Vysočinu, kde se pojede hned následující týden, tedy 5. května 2005 první závod na nové trati v kryté hale v Jihlavě. Zdejší tra´t je kratší, ale zajímavá, protože je zde i most a podjezd. Nechejme se tedy překvapit novou zkušeností...

Foto: AUTO NEWS NETWORK

Vytisknout

Diskuze: 1.(Maranello): Odstartovala nová sezona

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Hornish jr. a Danica Patrick z 1. řady

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud