Pozor na jazyk by si měl dávat podle svých kolegů Mattias Ekström

iM2, 15. září 2016, 20:38 Google+

Z jezdeckého pole se na Mattiase Ekströma po dalším verbálním útoku na Maximiliana Götze sype kritika. Zkušený Švéd by si dle svých kolegů neměl naříkat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mattias Ekström se poslední dobou často vyjadřuje na adresu Maximilliana Götze

Mattias Ekström se poslední dobou často vyjadřuje na adresu Maximilliana Götze | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mattias Ekström se po víkendu na Nürburgringu zase jednou ohradil vůči chování Maximiliana Götze. Poté, co už během letošní sezony pilota Mercedesu označil klaunem nebo šaškem, tak po dalším kontaktu, ke kterému tentokrát došlo v soboním závodu v Německu, došlo opět na komentář chování jezdce Mercedesu. Tvrdé chování Švéda se přestává líbit jednak fanouškům a také některým kolegům z jezdeckého pole. 

"S Mattiasem jsem byl deset let v jednom týmu a dobře se s ním znám," řekl  Martin Tomczyk pro 'Sport1'. "Neustále hledá mezery - je jedno, jestli tam nějaká je nebo ne. Svůj šarmantní švédský způsob přenáší také do akce tak, že mu pak každý důvěřuje. Ale také Matthias Ekström musí samozřejmě dávat pozor na to, co říká. Je také jen jedním jezdcem z mnoha."

img-responsive

Maximilian Götz se s Mattiasem Ekströmem poslední dobou často dostává do kontaktu | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Mezi lety 2001 a 2010 jezdili Tomczyk a Ekström společně pro Abt-Audi. Pak Martin přešel k BMW a navíc na konci tohoto roku v DTM končí. To Bernd Schneider v DTM nejezdí už od konce sezony 2008, ale i tak se s Ekströmem samozřejmě dobře zná. "Pro mě byl Ekström vždy jezdcem, který jezdil extrémně tvrdě. Nikdy nebyl neférový, ale vždy tomu byl blízko. Stále byl na limitu toho, co je povolené. Ale člověk s ním tak vycházel a nikdy nebyly žádné nářky. Člověk by měl jezdit naplno a jednoduše se koncentrovat na svoji jízdu a ne na to, co někde někdo dělá, protože se vám to stejně tak vymstí."

"Nazvat v DTM někoho 'bouralem', to je nesmysl. V DTM nejezdí někdo, kdo by nebyl jedním z nejlepších jezdců světa, protože jinak by se tam člověk nedostal," dodává dlouholetý zaměstnanec Mercedesu, Schneider.

A jaký názor na situaci má samotný Maximilian Götz? "Jeho motto je 'Go hard or go home'. Jde na tvrdou cestu a teď se dostává trochu pod tlak, a tak si stěžuje. Jeho výroky jdou u mě tudy tam a tudy ven, stejně tak u ostatních jezdců. Úroveň, kterou ten den ukázal, nebyla určtiě OK! Ani za mnou nepřišel, aby mi osobně řekl svůj názor. Já si vlastně musel na všechny ty komentáře, které říkal, počkat. Ale já se tím nenechám odradit," řekl jezdec pro 'Sport1'.

Vytisknout

Diskuze: Pozor na jazyk by si měl dávat podle svých kolegů Mattias Ekström

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Veterán Mark Webber (v přilbě) a mladý dravec Brendon Hartley se v jedné posádce výborně doplňují

Texaské výzvy: Na WEC čeká jedna komplikace a v Texasu je bohužel všechno tak…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud