Šokovaný Ocon: DTM je daleko těžší než jsem čekal

iM2, 17. června 2016, 14:15 Google+

Esteban Ocon si na DTM zatím ještě stále nezvykl. Mladík dokonce v dosavadních šesti odjetých závodech ještě nebodoval, což se mu vůbec nelíbí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Esteban Ocon čekal lepší vstup do kariéry jezdce DTM

Esteban Ocon čekal lepší vstup do kariéry jezdce DTM | foto: Renault Sport F1

Sdílejte článek

Kariéra Estebana Ocona v DTM mohla začít lépe - po úvodních čtyřech závodech roku je mezi pouhými třemi jezdci, kteří ještě nebodovali. Nejlepší umístění vyjel Francouz naposledy na Lausitzringu, kde byl 15.: "Nikdy jsem si nemyslel, že to bude tak těžké jezdit v DTM," přiznává mladík.

Před vrcholem sezony DTM, závodem na Norisringu, ale říká: "Myslím, že už DTM rozumím lépe. V DTM jsou zkušenosti velmi důležité. Musíte najít důvěru ve vůz a zvyknout si na způsob závodění. Souboje na trati jsou zcela jistě tím největším rozdílem oproti závodění s formulemi. Každý víkend se učím a doufám, že brzy vyjedu body.

Když se nám povede dát v jeden víkend všechno dohromady, pak je dobrý výsledek zcela jistě možný. Úvodní víkend na Hockenheimu začal vlastně velmi dobře. Byli jsme spokojeni s naší rychlostí, ale závod vůbec nevyšel. Neměl jsem štěstí a nedokončil jsem ani jeden závod. Takový začátek si nepřejete.

Na Red Bull Ringu a Lausitzringu jsme nebyli dostatečně silní na to, abychom získali body. Ale pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom se dostali na tu úroveň, která nám umožní bojovat o body a podia. Pořád mě však závodění neskutečně baví. Je fantastické kombinovat DTM a F1. Taková šance se nenabízí každý den," říká 19 letý mladík.

"Jasně, jsem hodně zanepřázdněný, ale vůbec nemohu naříkat," říká Ocon, který je také testovacím a záložním jezdcem týmu Renault v F1. Pro Estebana je to nová situace, v minulých dvou letech vyhrál F3 i GP3 hned v první sezoně.

Vytisknout

Diskuze: Šokovaný Ocon: DTM je daleko těžší než jsem čekal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dle Moliny vina za nedělní kolizi není jen na něm

Kdo nese vinu za kolizi mezi Molinou a Farfusem? Podle Moliny to není tak…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud