Antonio Felix da Costa opouští Red Bull Racing, zaměří se na DTM a Formuli E

iM2, 12. prosince 2015, 19:55 Google+

Po čtyřech společných letech se cesty Antonio Felixe da Costy a Red Bullu rozcházejí. Portugalec působil jako testovací pilot rakouské stáje, nyní se chce ale plně koncentrovat na DTM a Formuli E.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Letos jezdec oslavil první vítězství

Letos jezdec oslavil první vítězství | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Testovací pilot stáje od Red Bull Racingu odchází a bude se v od následující sezony soustředit na svoje angažmá u BMW v DTM a také na starty ve Formuli E. Jezdec o tom informoval na svém účtu na Facebooku. Podle něj však jde o rozchod v dobrém.

"Není potřeba smutnit nad tím, že to končí. Jsem rád za to, že se to vůbec stalo. Po čtyřech velkolepých letech chci říci lidem od Red Bullu velké děkuji. Je čas jít dál. V příští sezoně se chci 100% soustředit na DTM a Formuli E," vysvětluje Antonio Felix da Costa.

Antonio Maria de Mello Breyner Felix da Costa se stal členem juniorského týmu Red Bull v půlce sezony 2012. V tomto roce obsadil v F3 třetí místo celkově a vyhrál prestižní závod v Macau. Následovalo angažmá na post třetího jezdce a na konci sezony 2012 se v Abú Zabí svezl v rámci testu mladíků.

img-responsive

Antonio Felix da Costa chce v DTM dosáhnout víc | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

V roce 2013 jezdil 24 letý jezdec ve Formuli 3,5 a další dva dny si užil v monopostu F1. Před sezonou 2014 se mělo za to, že postoupí do F1 jako jezdec Toro Rosso. Jenže jeho místo vyfoukl Daniil Kvjat, proto Antonio odešel do DTM. Tam má za sebou 28 závodů, jednou si vyjel pole-position, jedou závod vyhrál a třikrát stanul na podium.

Vytisknout

Diskuze: Antonio Felix da Costa opouští Red Bull Racing, zaměří se na DTM a Formuli E

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Magnussena by závodění v DTM bavilo

Magnussen překvapen přilnavostí vozů DTM, závodění s Mercedesem by jej bavilo

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud