Co musí Green udělat, aby se dostal zpět do čela tabulky?

iM2, 18. srpna 2015, 18:00 Google+

Jamie Green, který prakticky půlku sezony vedl tabulku jezdců v DTM, ví, co musí udělat, aby se vrátil zpět na čelo. Jeho problémem je výkon na mokré dráze. To jej handicapovalo i na okruhu Red Bull Ring.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: www.dtm.de

Sdílejte článek

Green vyhrál tři z úvodních čtyř závodů sezony (včetně ceněnného double na Lausitzringu). Před Norisringem vedl dokonce o 23 bodů. Jenže pak přišla série pěti závodů bez bodů. Díky tomuto půstu se propadl na čtvrté místo v tabulce a na vedoucího Mattiase Ekströma ztrácí 20 bodů.

V Rakousku se trápil s tím, aby dostal mokré pneumatiky do provozního okna. Letos se jelo na mokru ještě jednou na Hockenheimu a i tam se jezdec trápil. Na přímou otázku, jestli je jízda na vodě jeho problémem, odpověděl: "Zdá se že ano.

Vloni jsme měli pár mokrých závodů, nebo alespoň jejich částí, a to jsem byl rychlý. Letos jsem naopak na mokru nestačil. Jezdci se stejným autem, jako třeba Mattias [Ekström] a nebo Edoardo [Mortara], jsou za stejných podmínek rychlí. Navíc je to u nich pravidlem. Já se jim ani neblížím.

Podle mě je jasné, že děláme něco špatně. Máme v podstatě stejné auto, takže zřejmě pneumatiky nedokážeme donutit pracovat správně. V závodě je hlavní jezdec, auto a pneumatiky - pokud jedna z těchto tří věcí nespolupracuje, pak nemůžete být konkurenceschopní. Na suchu se nám to daří, ale za mokra máme jisté slabiny, na kterých je třeba zapracovat.

img-responsive

Série nepovedených závodů Greena srazila i v tabulce | foto: www.dtm.de

Dobrou zprávou je, že by se nám to mělo podařit, protože v týmu máme kluky, kteří to zvládají. Měli bychom to vyřešit." Greena v sobotu vyřadilo v Rakousku ze závodu problém s převodovkou, když jel na čele (jelo se druhé kolo závodu). Jamie však není nervozní a "budu pokračovat v dělání věcí tak, jako doposud."

"V sobotu jsem vedl a odešla mi převodovka, s tím nic nezmůžu. Není důvod, proč se tím stresovat. Prostě děláte svoji práci a občas vyhrajete a občas prohrajete. Aktuálně se mi nedaří, ale i tak jsem auto dostal do první řady na startu a vedl jsem závod. Všechno vypadalo dobře, takže z tohoto úhlu pohledu jsem odvedl dobrou práci."

Vytisknout

Diskuze: Co musí Green udělat, aby se dostal zpět do čela tabulky?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Timo Sheider, mistr DTM z let 2008 a 2009, teď řeší úplně jiné problémy

Scheider prosí fanoušky: Zanechte urážlivých nadávek!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud