Oficiálně: Mika bude startovat za Mercedes

Daniel Šupa, 7. listopadu 2004, 12:34 Google+

Expilot Formule 1 se vrací po třech letech zpět k motoristickému sportu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

Po testu na Lausitzringu v polovině října se objevily spekulace o tom, že zamíří odpočinutý Fin do DTM, ale jak Mercedes, tak jezdec tyto úvahy vytrvale popírali. Navíc se hovořilo ještě i o možném návratu do F1.

„Po skončení mé kariéry v F1 jsem si brzy uvědomil, že ještě nejsem připraven na definitivní odchod. Mercedes mi nabídl testovat vůz DTM a já okamžitě cítil potěšení a radost ze závodění. Během testu před třemi týdny jsem jezdil srovnatelné časy s nejlepšími piloty, ale vím, že si musím na vůz ještě zvyknout, abych byl konkurenceschopný a budu se snažit aby to bylo co nejdříve,“ stojí v oficiálním prohlášení jezdce k podpisu smlouvy s Mercedesem pro sezonu 2005, jež byl oznámen včera na Mercedesem pořádané akci Stars & Cars Day ve Stuttgartu. Fin se těší na další bitvy s bývalými kolegy z F1 i mladými jezdci startujícími v DTM.

„Jsme velice rádi, že se Mika rozhodl závodit v DTM. Od doby, co jezdil pro nás v F1, velice se o DTM zajímal a často jsme mluvili o možnosti, že by zde v budoucnu závodil. Během testu ukázal, že neztratil nic ze své rychlosti. Těšíme se na vzrušující příští sezonu,“ doplnil šéf Mercedes Motorsport Norbert Haug.

Bude nyní zajímavé sledovat, kdo uvolní hvězdě F1 sedačku v továrním voze a nebo zda nasadí Mercedes další tovární speciál C-Class...


Foto: Mercedes – Benz Motorsport

Vytisknout

Diskuze: Oficiálně: Mika bude startovat za Mercedes

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais v Mexiku opět na Pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud