Z první řady vozy Audi

Daniel Šupa, 8. srpna 2004, 11:44 Google+

Jak kvalifikaci, tak i SuperPole ovládli piloti vozů s kruhy ve znaku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

V kvalifikaci na 7. závod sezony na německém Oscherslebenu byl nejrychlejší vedoucí jezdec šampionátu Mattias Ekström před Tomem Kristensenem s dalším Audi.

V první desítce nejlepších byly tři vozy Audi, tři Mercedesy a čtyři vozy Opel. Kvalifikace se nezúčastnil Heinz Harald Frentzen, který trpěl střevní infekcí.

Triumfem Audi skončila včerejší SuperPole, která rozhodovala o postavení na startu. Překvapivě byl však nejrychlejším 22letý Martin Tomczyk, jenž bude dnes startovat z Pole position podruhé ve své kariéře v DTM. Poprvé byl nejrychlejší v Zolderu 2002.

Tom Kristensen byl ve finále kvalifikace znovu druhým nejrychlejším. O druhou řadu se podělili jezdci Mercedesů Paffet a Schneider, když obhájce titulu přišel o lepší místo na startovním roštu o pouhé 2 tisíciny vteřiny.

Páté místo patří nejlepšímu jezdci s Opelem, a to Mauelu Reuterovi. Následují první dva jezdci průběžného pořadí Albers a Ekström. Top10 startovního roštu uzavírají vozy Opel jezdců Dumbrecka, Aiella a Scheidera.

Jarek Janiš bude startovat z 18. místa na startu a přes spokojenost s nastavením a formou vozu si stěžoval na málo štěstí při kvalifikaci, neboť se mu podařilo zajet jediné jedno kolo bez vnějších vlivů.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Z první řady vozy Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bourdais po čtvrté v sezoně na pole - anotační foto

Bourdais po čtvrté v sezoně na pole

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud