1. Bzenec: Šupa vyhrál první závod seriálu ANN CUP 2004

ar1, 15. května 2004, 02:06 Google+

Touto nocí se odstartoval nový seriál minimálně osmi závodů AUTO NEWS NETWORK CUP 2004.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

První závod se odehrál v Bzenci, v kryté motokárové hale, kde se nachází rychlá a přitom velmi technická trať WORLD RACING BZENEC.

Závod se jel na 30 minut s pevným startem. Vítěz získal 20 bodů, druhý jezdec 15 bodů, třetí 12 bodů, čtvrtý 10 bodů a pátý jezdec 8 bodů.

Závod odstartoval nejlépe Dan Šupa, Karel Bařina se hned po startu dostal před ním jedocuího Michala Bartoně. To byl právě klíčový okamžik závodu. Od této doby se vytvořil dve skupiny jezdců Šupa-Bařina a Bartoň-Zelinka a Šíma.

Šupa s Bařinou získali velmi rychle slušný náskok k tomu, aby začali souboj mezi sebou o první pozici. Velmi ostrý boj probíhal také na třetí a čtvrté pozici, kdy se jelo kolo na kolo. V první třetině ovšem Petr Zelinka při dojezdu ze startovní rovinky do velmi rychlé pravotočivé zatáčky nezvládl průjezd, zadní kola se mu dostaly do smyku, ta narazila do pneumatik kolem tratě a tím mu předek káry vjel pod bariérové pneumatiky, které mu vlétly až na volant. Musel vystoupit a pneumatiky dostat z jeho motokáry. To stálo čas, který se natáhl na ztrátu až dvou kol. To byl druhý klíčový okamžik závodu.

Do konce závodu pak sice mezi ním a Bartoňem probíhal opět souboj kola na kolo, to ovšem již se zmíněnou ztrátou, vlastně se bojovalo jen pro pocit závodění.

Třetím zlomovým okamžikem závodu bylo odstoupení Vladana Šími, který si po závodě stěžoval na nevolnost.

Do cíle tedy dorazil první Dan Šupa, za ním Karel Bařina, třetí Michal Bartoň a až čtvrtý Petr Zelinka.

Petr Zelinka: "Závod jsem měl rozjetý od tréninků velmi dobře. Trať mi sedla, kolo od kola jsem se zlepšoval. Chyba byla, když si jedzci vyměnily motokáry. Musel jsem si znovu zvykat na káru Jordan, která měla navíc potíže s akcelerací. Takže jsem spíš brzdil ostatní jezdce a skazil si celkově kvalifikaci. V závodě jsem úspěšně bojoval s Michalem, ale přehnal jsem nájezd do první zatáčky za startovní rovinkou a stal se mi smyk. Ztratil jsem tam hodně času. Škoda, že jsem to neustál, mohl to být ještě zajíémavější souboj o třetí pozici. Měl jsem na to, Michala předjet, ale bylo to velmi těžké. Už se velmi těším na další závod,tentokrát na venkovní trati v Brně Modřicích, tedy na asfaltu."

Další závod je naplánován na 20. května 2004 v Brně Modřicích na Maranello Kart.

Další foto ve fotogalerii...


Vytisknout

Diskuze: 1. Bzenec: Šupa vyhrál první závod seriálu ANN CUP 2004

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Šupa, Daniel

Šupa z Pole-position a s dalším bodem navíc

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud