DTM na Galaxii-sport

ar1, 15. dubna 2004, 12:31 Google+

V Německu bylo vždy závodění na vysoké úrovni. To bezezbytku platí také pro seriál Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), který představuje absolutní špičku mezi šampionáty cestovních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

I letos budete moci sledovat přímé přenosy závodů DTM na Galaxii-sport! V neděli 18.4. od 13:45h. odstartuje ročník 2004 a nás může jen těšit, že se letos v tomto špičkovém šampionátu objeví také český jezdec Jaroslav Janiš. Ten nastoupí s Mercedesem CLK loňské specifikace v týmu, kterému velí Keke Rosberg (mistr světa F1 z roku 1982). Po dlouhé odmlce je to další účast Čecha v tomto šampionátu. Jen pro úplnost uveďme, že na začátku devadesátých let se v DTM proháněli Václav Bervid jun. a Josef Venc.


Rok 2004 - rok plný změn

Po třech letech novodobé existence DTM se před jeho nadcházející sezónou událo až nečekaně mnoho změn. Mercedes chystá nový vůz na bázi aktuálního sedanu C a pozměněné složení pilotů továrního týmu. V něm zůstává nejúspěšnější jezdec celé historie DTM Bernd Schneider (šampión z let 1995, 2000, 2001 a 2003), Jean Alesi a Christian Albers, ale nově se právě vedle těchto, dnes již zavedených pilotů, objeví Brit Gary Parfety, který se netají choutkami na F1, a to už v roce 2005!

Vůbec nejsilnější složení v historii bude mít Opel. Vectra OPC nahradí Astru Coupé a za jejím volantem se objeví staří dobří známý Manuel Reuter, Peter Dumbreck a Timo Schieder, kteří v barvách Opelu startovali už loni. Nově se pak do kokpitů vectry posadí Hainz-Harald Frentzen, Marcel Fässler (přestoupil od Mercedesu) a Laurent Aiello (přestoupil od Audi).

Asi největším překvapením je ale vstup továrního týmu Audi. A protože Audi má pod svými křídly mnoho kvalitních jezdců, mělo z čeho vybírat. Volba nakonec padla na šestici Mattias Ekström, Christian Abt, Martin Tomczyk, Emanuele Pirro, Frank Biela a Tom Kristensen.

Kalendář 2004


18.4. Hockenheim (GER)

2.5. Estoril (POR)

16.5. Adria (ITA)

6.6. Lausitzring (GER)

27.6. Norisring (GER)

1.8. Nürburgring (GER)

8.8. Oschersleben (GER)

5.9. Zandvoort (NED)

19.9. Brno (CZE)

3.10. Hockenheim (GER)

TV Galaxie-sport
Vytisknout

Diskuze: DTM na Galaxii-sport

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Matsuura, Kosuke

Matsuura se představil před domácími diváky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud