Van der Garde: Po odmítnutí z F1 v DTM?

iM2, 24. března 2015, 00:35 Google+

Giedo van der Garde si po odchodu z F1 stanovil nový sportovní cíl - Holanďan by si dokázal představit, že v roce 2016 zamíří do DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

S F1 už Giedo van der Garde skoncoval. Svoji budoucnost ale i nadále vidí v motorsportu. Hodně zvažuje DTM, jak připouští ve svém prohlášení: "V nadcházejících týdnech budu se svým managementem jednat o mé budoucnosti. Pro sezonu 2016 pokukujeme i po DTM nebo jiných sériích."

Jak moc blízko je vstupu do DTM odmítl jezdec specifikovat, ale "také bych třeba rád jel ve voze LMP1 v Le Mans." Je tedy zřejmé, že je 29 letý pilot otevřen spoustě možností - chce ale jezdit v konkurenceschopném autě. K případnému angažmá by mu mohla pomoci také podpora od jeho tchána, který vlastní společnost McGregor. 

Giedo vyhrál v roce 2009 Formuli Renault 3,5, poté jezdil 4 roky v GP2. Nejlepším výsledkem je 5. místo ze sezony 2011. V roce 2012 se stal testovacím pilotem Caterhamu v F1, v sezoně 2013 pak povýšil do závodní sedačky. Letos měl sice platný kontrakt se Sauberem, avšak ten místo něj upřednostnil další dva jezdce.

 
Vytisknout

Diskuze: Van der Garde: Po odmítnutí z F1 v DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Krátká kvalifikace bude před každým závodem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud