Nick Heidfeld nechce DTM vylučovat

iM2, 7. července 2014, 20:49 Google+

Bývalý pilot F1, Nick Heidfeld, by si dokázal představit, že by se někdy účastnil DTM. Více ho ale táhnout vytrvalostní závody.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Nick Heidfeld a DTM? Bývalý pilot Formule 1 si to dokáže představit, což potvrdil v rozhovoru pro 'Auto Bild motorsport'. Momentálně se ale Heidfeld, který se letos účastnil například legendární 24 hodinovky v Le Mans, cítí na vytrvalostních tratích "velmi dobře. DTM je stále tématem, což platí i teď. Nechci ho vylučovat," říká někdejší chráněnec programu Mercedesu pro talentované mladíky, Nick Heidfeld

Jeho zájem o šampionát přišel poprvé v roce 2012. "Shledal jsem ho velice zajímavým, když se vracelo BMW. Ještě napínavější by to mohlo být, kdyby bylo DTM mistrovstvím světa. První kroky pro to byly podniknuty," míní Heidfeld. V následujících letech by se totiž měly odjet s vozy postavenými dle pravidel DTM závody v Americe i v Asii. 

Nick Heidfeld se v F1 prezentoval mezi lety 2000 až 2011. Celkem odjel 183 závodů, získal 13 podií a jedno pole position. Celkem si na svoje konto připsal 259 bodů. Od sezony 2012 dnes již 37letý pilot přešel do sportovních vozů ke švýcarskému týmu Rebellion. V prvním roce s nimi dosáhl v Le Mans 4. místa a letos si svůj úspěch na okruhu Circuit de la Sarthe zopakoval. 

 
Vytisknout

Diskuze: Nick Heidfeld nechce DTM vylučovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

da Costa, Antonio Felix

Penalizace padaly i v táboře BMW

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud