Haug se stává novým expertem německé ARD

iM2, 13. března 2014, 13:21 Google+

Dřívější sportovní šéf Mercedesu, Norbert Haug, se stává novým expertem pro motorsport u německé televize ARD.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Haug, Norbert

Haug, Norbert | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Norbert Haug se vrací do DTM, samozřejmě ne jako zástupce nějaké značky, ale v roli zpravodaje. V úterý to oznámila německá ARD. Dřívější sportnovní šéf Mercedesu pro ní bude pracovat jako expert na motorsport a stane se tak nástupcem jejich dřívějšího experta, Manuela Reutera, který je známý jako bývalý jezdec DTM. Haug by se ale neměl starat jen o DTM.

Programový ředitel ARD, Volker Herres, říká: "Na základě jeho rozsáhlých zkušeností v motorsportu - byl žurnalistou, jezdcem a sportovním šéfem - je Norbert Haug opravdu dobrým, má excelentní znalosti německé i mezinárodní motorsportovní scény. Z tohoto důvodu si jsem jistý, že bude vyníkajícím doplněním našich přenosů."


Norbert Haug se v posledních letech své kariéry u Mercedesu staral také o vedení továrního týmu v F1 (dříve byl jen zástupcem dodavatel motorů týmu McLaren), foto: Williams F1 Team

I samotný Norbert Haug se na svoji novou funkci, která pro něj dle jeho slov nakonec není ničím novým, těší. "Za nabídku od ARD jsem hodně rád a rád ji přijímám. Žurnalismus je mým vyučeným povoláním a po 22 letech aktivity v motorsportu jako zodpovědná osoba je lákavou výzvou vrátit se ke zpravodajské a komentátorské stránce věci," říká 61letý Němec. "S tímto angažmá a tvrdou týmovou prací chci doplnit DTM tým společnosti ARD, abychom společně dosáhli našeho společného cíle, kterým je informovanost diváků a starat se o jejich zábavu."

Sportovní koordinátor u ARD, Axel Balkausky, který je jednou z hlavních postav německých přenosů, řekl, že by Haug měl být "velkým obohacením" pro diváky a "to nejen co se DTM týče". Mauel Reuter, který u ARD působil jako spolukomentátor doposud, zřejmě svoje místo uvolní, jak ozřejmil Balkausky: "Na tomto místě bych chtěl jménem celé ARD ještě jednou výslovně poděkovat našemu dosavadnímu expertovi na DTM, Manuelu Reuterovi, za skvělou spolupráci a vyníkající podporu v minulých letech."
Vytisknout

Diskuze: Haug se stává novým expertem německé ARD

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Glock, Timo

Glock chce letos o hodně více bodů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud