Juncadella: F1 je na stejné úrovni jako DTM

iM2, 23. února 2014, 21:38 Google+

Jezdce Mercedesu v DTM a testovacího pilota týmu Force India, Daniela Juncadellu, dost rozrušují platící jezdci v F1 a celé politikaření. Podle něj by se měli v F1 poměřovat ti nejlepší s nejlepšími.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Juncadella, Daniel

Juncadella, Daniel | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Bývalý vývojový jezdec Mercedesu a současný testovací pilot týmu Force India ví o praktikách v F1 hodně, vždyť už dlouho přešlapuje před branami královské disciplíny F1. Podle něj je DTM dokonce jezdecky na stejné úrovni jako F1: "Jsem si hodně jistý, že kvalita jezdců v DTM je stejně vysoká jako v F1," říká v rozhovou pro TouringCarTimes.com.

Jezdí tedy na specifických okruzích DTM (Oschersleben nebo třeba Lausitzring) jezdci takových kvalit jako Fernando Alonso, Jenson Button nebo Sebastian Vettel? "Pokud to zvážíme do důsledku, tak v DTM není žádný 'odpad' nebo platící jezdci." Jinak samozřejmě přiznává, že v F1 jsou dva, tři nebo čtyři jezdci, kteří patří do opravdu nejužší špičky na světě. 

I proto vnímá Daniel Juncadella DTM nejen jako perspektivní kategorii ale i jako dobrou průpravu před vstupem do F1. Díky automobilkám zapojeným do série dostávají jezdci potřebnou podporu bez potřeby platit: "GP2 je hodně drahá, mladí jezdci tak musí hledat jinou cestu. Paul di Resta se po čtyřech letech v DTM stal mistrem, ale konkurenceschopný byl hned od začátku."


Testovací pilot Force Indie žehrá na platící piloty v F1

Toho si nelze nevšimnout," připomíná jezdec z Barcelony, kterému na F1 vadí i přílišná politika: "Je těžké říct, že je v F1 nejelpších 22 jezdců na světě. Ve světě motorsportu neexistuje žádný žebříček jako třeba v tenise nebo golfu. Nikdy se nestane, že by v F1 byli ti nejlepší a DTM z toho jenom profituje."

Vytisknout

Diskuze: Juncadella: F1 je na stejné úrovni jako DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tambay, Adrien

Předsezonní test v Maďarsku a Německu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud