Audi obvinění BMW odmítá

iM2, 19. srpna 2013, 18:26 Google+

Šéf Audi pro DTM, Dieter Gass, odmítá názor, že se Audi úmyslně snaží ničit závody Brunu Spenglerovi z týmu BMW. Ten je/byl schodou okolností největším rivalem Rockenfellera v boji o titul. Pak se ale jelo v Rusku a na Nürburgringu a situace vypadá jinak...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tambay, Adrien

Tambay, Adrien | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Jak v Moskvě tak na Nürburgringu měl Bruno Spengler nehody s jezdci na Audi RS5 DTM a v obou případech závod dokončil mimo bodované příčky. V důsledku se mistr DTM z roku 2012 propadl z 2. příčky až na 4. a na vedoucího Mika Rockenfellera ztrácí tři závody před koncem 39 bodů.

BMW sice nikoho z Audi nebo značku z Ingolstadtu samotnou přímo neobvinilo, nicméně po závodu v Německu se zástupci BMW vyjadřovali ve smyslu, že se cítí být poškozeni jednáním jezdců Audi na trati. Spengler podle svých slov "dojel s půlkou vozu".

Šéf Audi pro DTM, Dieter Gass, odmítl, že se Audi úmyslně snaží pomoci Rockenfellerovi v boji o titul 'odstraňováním' Spenglera. "Myslím, že bylo zřejmé, že jezdi Audi bojovali se všemi. Máme své závodní jezdce, kteří jsou placeni za to, aby závodili nikoliv aby se svých pozic [v důsledků kontaktů] zbavovali.

Dnes [v neděli] jste mohli vidět, že bojovali velmi tvrdě ale fair se všemi Bruna nevyjímaje. Nemyslím si, že bych viděl jakýkoliv nefér manévr. Viděl jsem, co se stalo mezi Adrienem a Brunem, ale abych byl upřímný, necítím se dobře, když vidím podobné incidenty.


Molina kolidoval v Moskvě se Spenglerem, avšak podle Audi se nejedná o úmysl

Už po Moskvě jsem říkal, že si nepřeji vidět, aby někdo vyřadil jakéhokoliv uchazeče o titul ze závodu. A to se také nestalo. Na trati se vždy bojuje. Nemyslím si, že souboj s Brunem byl tvrdší, než kterýkoliv jiný souboj, ve kterém se dnes jezdci Audi ocitli."
Vytisknout

Diskuze: Audi obvinění BMW odmítá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Spengler a BMW pobouřeni chováním Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud